Amerikából tért vissza a Honvédba a magyar válogatott játékos - hivatalos

A korábban megjelenteknek megfelelően újra a Budapest Honvéd labdarúgója lesz a magyar válogatott védő, Baráth Botond, aki Amerikából tér vissza az NB I-be.
Dudás Gábor 2020. július 13., hétfő 17:20
A korábban megjelenteknek megfelelően újra a Budapest Honvéd labdarúgója lesz a magyar válogatott védő, Baráth Botond, aki Amerikából tér vissza az NB I-be.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 13., hétfő 17:20

A Kispesten nevelkedett Baráth Botond tavaly télen, 11 év után váltott klubot, és lett az amerikai Sporting Kansas City játékosa, ahol az elmúlt szűk másfél évben 21 bajnokin kapott szerepet az észak-amerikai profi ligában (MLS), illetve pályára lépett az Észak- és Közép-Amerikai csapatok részére kiírt Bajnokok Ligájában is.

Az amerikai bajnokság (MLS) mostani szezonja február végén rajtolt, a koronavírus miatt azonban a csapatok csak néhány meccset játszhattak, majd félbeszakadt a sorozat, s egyelőre bizonytalan a folytatás. A szezonbeli két bajnokin Baráth nem kapott lehetőséget, ezért a Honvéd és a Kansas tárgyalt a válogatott védő ügyében – szem előtt tartva azt, hogy a 28 esztendős futballista rendszeres játéklehetőséghez jusson –, és meg is egyeztek a felek, így Baráth újra a Honvéd játékosa lett.

- Botondot nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. Nagyon örülünk, hogy hazatér hozzánk, személyében válogatott védővel sikerült tovább erősíteni a keretünket – mondta Kun Gábor, a Honvéd ügyvezető igazgatója a honvedfc.hu-nak.

A 11-szeres válogatott védő eddig 159 bajnokin lépett pályára kispesti színekben, tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak, illetve a 2019-ben kupadöntőbe jutó gárdában is alapembernek számított.

- A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok – kezdte Baráth. – Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre! - tette hozzá a bekk.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Kapust igazoltak
A borsodiakhoz igazolt a 21 éves kapus, Winter Dániel, aki az előző két évet Siófokon töltötte. A hálóőr korábban az MTK-nál, Békéscsabán és Kiskőrösön is megfordult.
Légiósok
Tamás Márk
Görögországban azt írják, hogy Tamás Márk is kiszemelt a védelem megerősítésére az Aszterasznál, ahová nagy eséllyel Ádám Martin igazol. Sajtóhírek szerint Tamás a Levadiakosznál is felmerült.
Nyíregyháza
Védő a Puskástól
Újabb egy évre kölcsönvette a Nyíregyháza a Puskás Akadémia védőjét, Farkas Bendegúzt. A 19 éves játékos az előző idényt is kölcsönben töltötte a Szparinál, akkor 31 meccsen 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.
Tovább az összes átigazoláshoz