A kispestiek új sportigazgatója: "A Honvédtól elfogadhatatlan ez a szereplés"

A Budapest Honvéd új sportigazgatója úgy látja, érkezésével új lendületet vett a kispesti csapat, így a csapat alaposan megváltozott.
Póczik Dávid 2022. július 20., szerda 19:08
A Budapest Honvéd új sportigazgatója úgy látja, érkezésével új lendületet vett a kispesti csapat, így a csapat alaposan megváltozott.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 20., szerda 19:08

Május végén lett a Budapest Honvéd csapatának új sportigazgatója Chris Docherty, akit a klub tanácsadója, Ivan Kepcija kért fel erre a szerepre. A skót szakember a kispesti klub hivatalos honlapjának beszélt arról, milyen volt korábban együtt dolgozni Ivan Kepcijával.

- Először az utánpótlás-fejlesztés területén dolgoztunk együtt, én akkoriban a skót szövetség alkalmazásában álltam, míg Ivan a Dinamo Zagreb akadémiáját vezette, és rengeteg módszert, tapasztalatot osztottunk meg egymással a fiatal játékosok fejlődésével kapcsolatban. Ivan ezt követően a Legia Warszawa sportigazgatója volt, ahol csökkentett költségvetés mellett, az előző szezonbelinél fiatalabb csapattal is bajnokságot és kupát nyert, majd a Hajduk Splitnél dolgoztunk újra együtt. A közös spliti munka után a Real Madrid egyetemének sportigazgatói mesterkurzusához állítottunk össze anyagokat és osztottuk meg a tapasztalatainkat.

Docherty elmondta azt is, a Honvédnál - a fejlődés érdekében - egységes koncepcióra és hosszú távú stratégiára van szükség.

Ami egyértelmű, hogy a Honvédtól elfogadhatatlan ez a szereplés, ennél többre, jobbra van szükség. Viszont az is fontos, hogy lezárjuk és magunk mögött hagyjuk a múltat és jövőre kell koncentrálnunk. Jelentős átalakítás történt nyáron a játékoskeretben, ami már az érkezésem előtt elkezdődött, és lehetőséget nyújtott arra, hogy alaposan megváltoztassuk a csapatot, a környezetet, új lendületet adjunk a klubnak.

- Azok a játékosok, akik velünk maradtak, illetve érkeztek hozzánk, egytől egyig profin állnak a munkához, komoly erőfeszítéseket tesznek a csapatért. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy megtaláljuk azt a rendszert, amelyben a legtöbbet tudják kihozni magukból a pályán - fogalmazott a sportigazgató.

- Elsőként csatlakozott hozzánk egy sporttudományos vezető, Alex Segovia, hogy javítsuk a csapat kondícióját és fejlesszük a rehabilitációt. Emellett még egy nagyon fontos terület van, mégpedig az akadémiával való összhang javítása, hiszen a Magyar Futball Akadémián rengeteg munkatárs dolgozik jelentős energiákat befektetve, hogy a jövő generációja sikeres lehessen. Ennek érdekében kilenc huszonegy éven aluli játékos van most a keretünkben. Ami pedig az első csapatot és a szakmai részt illeti, úgy éreztük, hogy más típusú stábra van szükségünk, Tam Courts rengeteg pozitív energiát visz a napi munkába is. Ráadásul személyében olyan edzőt sikerült szerződtetnünk, aki rendkívül jól ismeri az európai labdarúgást és a trendeket.

A nyáron Herdi Prenga, Bocskay Bertalan, Richlord Ennin, Nikola Mitrovic és Maxim Plakuschenko is a kispestiekhez igazolt, így velük a keretben várnák a javulást Kispesten.

- A szerződtetéseknél arra is figyelni kell, hogy a keretben helyet hagyjunk a fiataloknak, hiszen ők jelentik a Honvéd jövőjét, néhányan pedig már a következő szezonban is fontos szerepet játszhatnak majd. A lehetőség adott, rajtuk múlik, hogy meddig jutnak, az eddig látottak bizakodásra adnak okot - zárta Docherty.

Olvastad már?
Révész megrendítő vallomása: "Mentő vitt el, elpukkant egy ér az agyamban"
A családja kérésére és a saját egészsége érdekében is vissza kellett vennie a munkából a Kisvárda korábbi sportigazgatójának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz