Fotó: kisalfold.hu

A Győr sportigazgatója: "A 11-ből 10 meccsen győzelmi esélyünk volt" – edzőt nem, játékosokat cserélnének

Hannich Péter tudna példákat sorolni a kimaradt tizenegyestől a játékvezetői bakikig, de nem akarja másban keresni a hibát.
Nyikes Zoltán 2021. október 16., szombat 14:02
Fotó: kisalfold.hu
Hannich Péter tudna példákat sorolni a kimaradt tizenegyestől a játékvezetői bakikig, de nem akarja másban keresni a hibát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 16., szombat 14:02

Két hét után vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga őszi idénye. Eddig tizenegy fordulót játszottak le ebből a szezonból, a WKW ETO FC Győr a 12. helyről várja a folytatást, ugyanonnan, ahol a tavalyi bajnokságot befejezte, pedig mindenki előrelépést várt a zöld-fehérektől.A mezőnyben négyen rúgtak több gólt az ETO-nál és tizenhárom csapat kapott kevesebbet.

– Természetesen én sem vagyok elégedett a fiúk teljesítményével, de sokszor csak apróságokon múlt, hogy nem állunk a dobogó közelében – kezdi a Kisalföldnek adott interjúját Hannich Péter sportigazgató, aki a nyáron új szakmai stábbal és alaposan átalakított játékoskerettel látott munkához. – Ha végignézzük a mérkőzéseinket, a tizenegyből tízen győzelmi esélyünk volt. A Siófok elleni találkozót nem számolom ide, mert az értékelhetetlen ebből a szempontból. A helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, mert ha az eddigi őszi fordulókban jobban értékesítjük a ziccereinket, akkor most az ötödik-hatodik helyen állnánk a táblázaton. Persze tudom, a futballban nincs ha meg de, mégis erre kell hivatkoznom. Ezenkívül nem állt mellénk a szerencse sem. Tudnék példákat sorolni a kimaradt tizenegyestől a játékvezetői bakikig, ám nem akarom másban keresni a hibát. Tény az is, hogy több súlyos sérülés ért bennünket, játékosok estek ki hetekre, voltak, akik hosszabb időre. Cáfolom azt, hogy ennek köze lenne az edzésmunkához, hiszen mindegyik játékszituációban történt.

Az ETO menedzsmentje és vélhetően Mányi József tulajdonos sem lehet elégedett a csapat eddigi produkciójával.

– Volt egy egyeztetésünk a klub tulajdonosával, ahol elmondta: ő is sokkal jobb szereplést várt tőlünk és nem elégedett a tizenkettedik hellyel, de látja a gyengébb teljesítmény okait is. Mondhatom, hogy a javuláshoz szükséges változásokban is egy hullámhosszon vagyunk.

A szurkolók egy jelentős része azt várta, hogy az ígérthez képest eredménytelen szereplés után Klausz László vezetőedzőnek a kéthetes szünetben megköszönik a munkáját és helyette más szakemberrel folytatja az ETO.

Hannich Péter nem ért egyet ezekkel a véleményekkel.

– A szurkoló nyilván azt gondol, amit akar, ez a szíve joga. De az ETO-nál nincs edzőkérdés – mondja a sportigazgató. – Látom az edzéseket, így nyugodtan állíthatom, hogy Klausz László jó munkát végez a csapattal. A játékunk fel van építve, arról nem ő tehet, hogy a játékosok rossz százalékban értékesítik a helyzeteket. Fel sem merült bennem az edzőváltás, inkább az, hogy a télen játékosokat cserélünk a keretben, mert arra viszont szükség van ahhoz, hogy jobban szerepeljünk a bajnokságban.

Az idei szezonból még kilenc forduló van hátra, ezekben lehet javítani a mérlegen.

– Mindenképpen ezen vagyunk – teszi hozzá Hannich Péter sportigazgató. – Az elmúlt két hétben igyekeztünk orvosolni azokat a hibákat, amik akadályoztak bennünket a jobb szereplésben. Sokat dolgoztunk a helyzetek értékesítésének javításán, a klubon belüli tesztmérkőzések alapján sikerrel. Ezeken egyébként lehetőségünk volt még jobban megfigyelni azokat a fiataljainkat, akiket majd szeretnénk beépíteni az NB II-es csapatba. Több sérült játékosunk felépült, így vasárnap Szolnokon a győzelem igényével lépünk majd pályára.

Olvastad már?
Waltner a Fradi-meccsről: "Annak idején az MU ellen sem adtak sok esélyt a ZTE-sikerre", a Vidi visszatérne a győztes útra - edzői várakozások
Szombaton három mérkőzéssel folytatódik a magyar élvonal 9. fordulója - ezt várják előzetesen a főszereplők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz