NB I: Betiltották az italozást a Haladás meccsein

Megelégelte a klub, hogy minden második meccsen balhé volt a sör miatt.
admin 2016. november 23., szerda 18:32
Megelégelte a klub, hogy minden második meccsen balhé volt a sör miatt.
Szerző: admin 2016. november 23., szerda 18:32

Komoly összeget fizetett szurkolói magatartása miatt a szombathelyi klub a szezonban, és a keményebb szankció elkerülése érdekében mostantól semmilyen italt nem lehet a lelátóra vinni - jelentette be honlapján a Haladás.

Néhány magáról megfeledkezett szurkolónk miatt a 14 soproni mérkőzés közül hét mérkőzésen pénzbüntetést kellett fizetnünk. Az okok között szerepelt a partjelzők sörrel való locsolása, műanyag söröspohár bedobása a játéktérre, ellenfél sérült játékosának, orvosának sörrel való lelocsolása, szurkolói bekiabálás, pirotechnikai eszköz bevitele és használata. Mindezek miatt a hét mérkőzésen összesen 1 millió forint büntetést fizettünk az MLSZ-nek. Három szurkolót előállítottunk, közülük kettővel szemben folyamatban van a bírósági eljárás, a harmadik – aki az Újpest elleni tavaszi meccsen meggyújtotta a védőhálót – megtérítette az általa okozott kárt. A pénzbüntetéseken túl három találkozóra szövetségi ellenőrt kellett fogadnunk, ez további pluszköltséggel járt

Sajnos a következő lépés a szektorbezárás lehet. Ezért klubunk úgy döntött, hogy határozatlan ideig a szurkolók semmilyen italt nem vihetnek fel a lelátóra. Sem a nyugati, sem a keleti tribünre és a vendégszektorba sem. A büfé természetesen ugyanúgy üzemel, mint eddig, ugyanúgy lehet sört, üdítőt inni – csak éppen nem a lelátón. Tisztában vagyunk vele, hogy ezzel a becsületes szurkolók is hátrányt szenvednek, ám mivel átlagban minden második soproni mérkőzésünkön – néhány magáról megfeledkezett drukker miatt - büntetést kapunk az MLSZ-től, más megoldást nem láttunk a folyamat megállítására - fogalmaz a szombathelyiek közleménye.

 

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz