MLSZ: Mégis csökkentették Király Gábor büntetését - a részletek

Az FTC ellen kiállított Király Gábor három bajnokira szóló büntetését két találkozóra csökkentette az MLSZ Fellebviteli Bizottsága.
Privacsek András 2019. április 11., csütörtök 13:03
Az FTC ellen kiállított Király Gábor három bajnokira szóló büntetését két találkozóra csökkentette az MLSZ Fellebviteli Bizottsága.
Szerző: Privacsek András 2019. április 11., csütörtök 13:03

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága csütörtök délelőtti ülésén háromról két bajnokira csökkentette az FTC ellen kiállított 108-szoros válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor büntetését. A kapus így a Puskás Akadémia és a Diósgyőr elleni találkozóval letöltötte eltiltását - írja a haladas.hu.

Mint ismert, Királyt három mérkőzésre eltiltották, mivel a 25. fordulóban az Ferencváros – Haladás bajnokin kiállították. Mint ismert, a 108-szoros válogatottsági rekorder kapus a Fradi vezető góljánál lest reklamált, mire Karakó Ferenc játékvezető először sárga lapot adott a játékosnak, majd mivel nem hagyta abba a reklamálást – és a bíró szerint nyomdafestéket nem tűrő szavak hagyták el a száját – kiállította.

A Haladás és Király kérvényezte, hogy a kapust is hallgassa meg a grémium. A háromtagú bizottság ezt március végén megtette, de akkor még nem változtatott a döntésen.

A korábbi 108-szoros magyar válogatott kapus a hivatalos honlapján kommentálta a fejleményeket.

Örülök, hogy kiderült az igazság, és kiderült, hogy valótlanságot állítottak rólam! Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett! Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor a több tízezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie! – olvasható a kiralygabor.eu oldalon.

Olvastad már?
Király vs. MLSZ: "Érthetetlen" - döntés helyett halasztás
A második fellebbviteli tárgyalás eredmény nélkül zárult, pedig a három mérkőzésre eltiltott Király Gábor szerint a bizonyítékok egyértelműen mellette szólnak. Az más kérdés, hogy sem ő, sem képviselője nem lehetett ott a tárgyaláson.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz