Gőzerővel készül a Haladás új stadionja

Betonozás és gerendarács szerkezetépítés, ez a két fő kivitelezési munka jellemezte a Haladás Sportkomplexum májusi folyamatait. A kivitelezők az építkezés kezdete óta mintegy 6000 m3 betont építettek már be.
Szerkesztő 2016. május 30., hétfő 13:49
Betonozás és gerendarács szerkezetépítés, ez a két fő kivitelezési munka jellemezte a Haladás Sportkomplexum májusi folyamatait. A kivitelezők az építkezés kezdete óta mintegy 6000 m3 betont építettek már be.
Szerző: Szerkesztő 2016. május 30., hétfő 13:49

Egy hónap alatt megduplázódott a beépített betonmennyiség a Rohonci úton Az elmúlt időszakban a kivitelezők legkevesebb napi 100 m3 betont dolgoztak be az alapokba illetve az épületszerkezetbe, de volt olyan alkalom, amikor a felhasznált betonmennyiség meghaladta a napi 200 m3 is. Így mostanra már 6000m3 kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait.

Ezzel párhuzamosan, míg a sportkomplexum csarnok épületénél a gerendarács szerkezetépítési munkák, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött, hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen. A jövőbeli stadion épületrésznél pedig a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

Folyamatosan halad a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása is, valamint zajlik az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics anyagbeszállítása és helyszíni deponálása is.

Mint ismert a Haladás Sportkomplexum bontási munkálatait 2016. február 3-án kezdték. A beruházás várhatóan 2017 nyarára fejeződik be. A kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. A projekt teljes mértékben állami támogatásból valósul meg. Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is. (haladas.hu / Young and Partners)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
A Bundesliga magyarjai a PL-ben?
A német Kickert vezető Jörg Jakob szerint két, Bundesligában játszó honfitársunk is az angol élvonalba szerződhet a nyári átigazolási időszakban.
Újpest
Yohann Croizet
A Nemzeti Sport információi szerint az egymás után két súlyos sérülést is elszenvedő Yohann Croizet távozhat az Újpesttől, de elképzelhető, hogy Magyarországon marad.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Tovább az összes átigazoláshoz