Édesapja halála miatt távozott Magyarországról a légiós: "Könnycseppek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk"

A Haladás védője elmondta, hogy ebben az állapotban nem tudja segíteni a csapatot, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott vele a vasi klub.
Nyikes Zoltán 2019. december 10., kedd 13:50
A Haladás védője elmondta, hogy ebben az állapotban nem tudja segíteni a csapatot, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott vele a vasi klub.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 10., kedd 13:50

Hivatalos oldalán jelentette be a másodosztályban szereplő Szombathelyi Haladás, amit honlapunk kedd délelőtt elsőként jelzett: közös megegyezéssel távozott az ukrán hátvéd, Jurij Habovda.

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre. Michal Hippnél még nem számított stabil kezdőnek, ám korábbi balmazi edzője Horváth Ferenc érkeztével alapembere volt a Haladásnak. És nem kis szerepe volt abban, hogy noha a zöld-fehérek végül kiestek az NB I-ből, a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen végeztek.

Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját zöld-fehérben, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett.

Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen – mondta a 30 esztendős Habovda a klubhonlapnak. – Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog.

Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok.

Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás!Hajrá, Hali!

Habovda ezen kívül így köszönt el csapattársaitól: "Köszönetet mondok nektek srácok az együtt eltöltött időért,sok sikert és egészséget kívánok mindannyiótoknak és a családtagjaitoknak,mert ez a legfontosabb, elsősorban legyetek jó emberek, élvezzétek és becsüljétek az élet minden egyes napját! Bízom és reménykedem abban,hogy a klubnál minden jóra fordul és a Haladás hamarosan újra visszanyeri régi dicsőségét!!!"

Családi okok miatt, közös megegyezéssel váltunk el – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Yura elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapatot.

Szerette a várost, a csapatot, mindig is drukkolni fog a Halinak – könnycseppek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz