Gyászol a magyar foci: Elhunyt az NB II-es klub csúcstartója

Életének 67. évében elhunyt Hollenczer László, aki 359 alkalommal lépett pályára az ajkai felnőtt futballcsapat színeiben, és ezzel csúcstartónak számít a csapat történelmében.
Csakfoci Admin 2020. május 2., szombat 19:19
Életének 67. évében elhunyt Hollenczer László, aki 359 alkalommal lépett pályára az ajkai felnőtt futballcsapat színeiben, és ezzel csúcstartónak számít a csapat történelmében.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 2., szombat 19:19

Elhunyt Hollenczer László (Holi), aki az FC Ajka jogelődjének az Ajkai Alumíniumnak és az Ajkai Hungalu SK-nak volt a legendás labdarúgója. Holi – ahogy mindenki ismerte – 1976 nyarán igazolt az Ajkai Alumínium NB III-as csapatába. 1978 és 1982 között 144 alkalommal lépett pályára az NB II. Nyugati csoportjában. Legnagyobb sikerét ebben az időszakban a Dalnoki László vezette együttesével érte el, amikor az 1979/80-as szezonban a 4. helyet szerezték meg - írja az fcajka.hu.

1987 tavaszán újabb mérföldkőhöz érkezett pályafutása, hiszen csapata Szőke Miklós vezetésével egy sikeres osztályozót követően az egycsoportos NB II-be jutott. Holi a nyáron már a visszavonulás gondolatával foglalkozott, de végül sikerült meggyőzni a folytatásról és az őszi szezonban még 19 alkalommal pályára lépett, így az elnyűhetetlen középpályás, majd jobboldali védő

359-szer ölthette magára bajnoki mérkőzésen az ajkai szerelést, amivel mai napig rekordernek számít!

Visszavonulása után levezetésként környékbeli alacsonyabb osztályú csapatokban szerepelt, emellett pedig hosszú éveken keresztül oszlopos tagja volt a Városi Kispályás bajnokságban szereplő Hungalu Öregfiúk csapatában.

Hollenczer László halálával óriási veszteség érte az ajkai sportéletet.

Nyugodjék békében!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz