Ezért váltotta le Vébert a Szpari: "Vannak mentális problémák a csapatnál"

Napokig nem nyilatkoztak az edzőcseréről, de most megszólaltak Nyíregyházán. Az új tréner akár a következő idényre is maradhat.
Dudás Gábor 2017. április 25., kedd 15:42
Napokig nem nyilatkoztak az edzőcseréről, de most megszólaltak Nyíregyházán. Az új tréner akár a következő idényre is maradhat.
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 25., kedd 15:42

Szűcs Mihály, a Nyíregyháza Spartacus klubigazgatója az elmúlt héten türelmet kért és ígéretet tett arra, hogy az edzőváltással (Véber György helyére Dajka László érkezett) kapcsolatosan tájékoztatást fog adni a klub. Ez meg is történt kedden kora délután a Szpari klubházában.

A szon.hu számolt be az elhangzottakról.

- Amikor elkezdtem a klubnál a munkát, úgy terveztem, hogy két hónapig alaposan megismerkedem a körülményekkel, fel sem merült, hogy esetleges személyi kérdésekben is dönteni kell. Aztán az élet másképpen hozta, hiszen a csapat nem úgy szerepelt, ahogyan azt a tulajdonos, a klub vezetése és persze a szurkolók várták. A tulajdonossal ezért hoztunk döntést az edzőváltás mellett. Véber Györgynek megköszöntük a munkát, korrekt viszonyban váltunk el. (…) A másik döntés az volt, hogy helyét Dajka László veszi át - mondta Szűcs. - Két nap közös munka után a soroksári mérkőzés előtt nagy szakmai elvárásaink nem lehettek, hála Istennek sikerrel kezdődött a közös munka. A győzelem kicsit megnyugtatta a csapatot, mindenkit. Dajka László megbízatása a bajnokság végig szól, addig az a legfontosabb, hogy minél eredményesebb legyen a csapat - tette hozzá a klubigazgató.

 

Ezt követően az új edző, Dajka László vette át a szót, aki a hétvégén, a Soroksár elleni 1-0-s idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a kispadon.

- Több mint negyedszázada vagyok az edzői pályán, néhányszor közel is kerültem ahhoz, hogy hazatérjek. Váratlanul jött a felkérés, ám ha módomban áll segíteni, akkor hol segítsek, ha nem a megyében, a Szparinál. A legfontosabb feladat az, hogy stabilizáljuk a csapatot, ha lehet minél előrébb végezzünk a tabellán. Azt láttam, hogy vannak mentális problémák , de ez ilyen rossz szereplésnél természetes is. A soroksári mérkőzése előtt sok lehetőségem nem volt, viszont azt örömmel tapasztaltam, hogy amit kértem a játékosoktól, azt szerették volna megvalósítani. Sok játékost ismerek, többükkel már elbeszélgettem, Tudom, hogy mire képesek, a csapat összeállításánál mindig az fog dönteni, hogy sikeresek legyünk, a legjobb együttes lépjen pályára a legkisebb kockázattal. Azt is jó volt tapasztalni, hogy a játékosok pozitívan fogadták mindazt, amit a klubigazgató és én elmondtam neki. Mindig a következő találkozóra összpontosítunk, így most a vasárnapi, Szolnok elleni hazai találkozóra – nyilatkozta.

Dajka hozzátette, hogy Borsos Vilmos kapusedző marad a szakmai stábba, ami bővülni fog egy segítővel. Mivel ez bizalmi állás, még nincs meg pályaedző, nagy valószínűséggel a nyíregyházi utánpótlásvonalról fog érkezni. Ismét megerősítették, hogy bár a szakember megbízatása a szezon végéig szól, nem elképzelhetetlen a közös folytatás valamilyen formában.

TABELLA: Az NB II állása itt - kattints!

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz