Fotó: www.dvsc.hu

Dzsudzsák: "Sokszor nem 108-szoros válogatotthoz méltóan írtak rólam" - ezért várt ki az átigazolással

Dzsudzsák Balázs nagyon büszke arra, hogy ennyi ember látogatott ki a Nagyerdei Stadionba a bemutatása miatt, ilyet még nem látott Magyarországon.
Nyikes Zoltán 2020. szeptember 23., szerda 8:51
Fotó: www.dvsc.hu
Dzsudzsák Balázs nagyon büszke arra, hogy ennyi ember látogatott ki a Nagyerdei Stadionba a bemutatása miatt, ilyet még nem látott Magyarországon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. szeptember 23., szerda 8:51

Kedd délután vált hivatalossá, amit honlapunk korábban az elsők között jelzett: Dzsudzsák Balázs visszatért a Debreceni VSC-hez. A 108-szoros magyar válogatott játékos a bemutatását követően állt a sajtó rendelkezésére és a nyilatkozatában elárulta, miért várt eddig a döntésével.

– Volt egy időszak, amikor megszületett az a döntés, hogy nem szeretnék mindenféle pletykával foglalkozni. Ennek nyilván megvannak a hátulütői, például az előző három hónapban mindenfélét a fejemhez vágtak, hogy miért nem jöttem akkor, miért mentem oda, miért nem jöttem ide. Ennek az volt a lényege, hogy szeptember 15-ig kitoltam a várakozási időt, mert az volt a terv, hogy szeretnék még külföldön maradni, ameddig csak lehet.

De mivel közbejött sok minden, például a koronavírus-járvány is, ezért múlt héten mondtam azt, hogy már nincs értelme olyanra várni, ami nem lenne számomra semmilyen szinten megfelelő.

A Debrecen logikus, ésszerű, érzelmi döntés volt. Nem azért jöttem haza, hogy hétről hétre szerepeljek valamelyik újságban, hanem szeretnék a futballra koncentrálni, segíteni a Debrecennek a tudásommal és a tapasztalatommal, és a lehető legjobbat kihozni magamból. Decemberben 34 éves leszek, mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legtovább kitolja a pályafutásomat. A kulcscsonttörésemen kívül még nem volt komolyabb sérülésem, motivált vagyok.

Dzsudzsáktól megkérdezték azt is, érez-e csalódottságot az elmúlt hónapok miatt.

– Nagyon sokat gondolkodtam, hogy ha esetleg megkapom ezt a kérdést, akkor érdemes-e ebbe beleállnom és reagálni arra, amin én a nyáron végigmentem. Az idő folyamán megtanultam hallgatni, eddig is mindenkivel kellő tisztelettel voltam, továbbra is meghagyom a hangos embereknek azt, hogy úgy használják fel ezt a szituációt, ahogyan ők szeretnék, remélem, hogy már hétfőn elkezdhetem ezt törleszteni, nem mintha nekik akarnék megfelelni.

Nem titkolom, van bennem csalódottság, vagy egy olyan érzés, hogy sokszor nem 108-szoros válogatotthoz méltóan írtak rólam.

Ezt lezártam, itt vagyok, nem szeretnék eltolni senkit magamtól. Majd ha egyszer abbahagyom, úgy is ki fogom mondani ezt magamból – nyilatkozta a debreceni nevelésű szélső.

Dzsudzsák Balázs szerda reggel a Rádió 1 Balázsék című műsorában is nyilatkozott a visszatéréséről

– Nagyon büszke vagyok, mert magyar stadionban még nem láttam ilyen bemutatást, örülök, hogy ilyen keretek között zajlott le és ezt is átéltem a karrierem során. Már hétvége óta itt vagyok Debrecenben, folyamatosan jönnek elő az emlékek, jönnek velem szembe az ismerős arcok, itt lettem profi labdarúgó, magyar válogatott. Ez a karrier így lesz kerek. Már most érzem, hogy nem fogom megbánni ezt a döntést. A reális esély, hogy a DVSC lesz az utolsó klubom, de soha nem voltam híve annak a felfogásnak, hogy valaki 33 felett már az utolsó napjait éli, ettől függetlenül ha jól fogok teljesíteni, akár ugyanúgy benne lehet még egy külföldi szerződés lehetősége is, sosem lehet tudni, mit hoz az élet, de most csak a Debrecenre koncentrálok. Nem vagyok kevesebb ember, hogy az NB II-be jöttem, ez egy óriási kihívás. Az erőnlétem nagyon jó, hála az MTK-nak folyamatosan edzésben vagyok, egyedül a meccshiány, ami aggályos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz