Megerősítve: Magyar bajnok védő a Diósgyőr következő nyári igazolása - hivatalos

A csakfoci.hu korábban elsőként közölt információjának megfelelően Szatmári Csaba Diósgyőrben folytatja pályafutását.
Csakfoci Admin 2021. június 2., szerda 15:38
A csakfoci.hu korábban elsőként közölt információjának megfelelően Szatmári Csaba Diósgyőrben folytatja pályafutását.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 2., szerda 15:38

Amint arról a csakfoci.hu május végén elsőként beszámolt, a DVSC hátvédje, Szatmári Csaba nagy valószínűség szerint a DVTK-hoz igazolhat. Értesüléseinket a borsodi klub hivatalos felületein is megerősítette, miután a 26 éves közel kétméteres középső védő az ilyenkor szokásos alapos orvosi vizsgálatot követően szerdán aláírta szerződését.

- A DVTK vezetése, és kinevezése után személyesen Kondás Elemér vezetőedző is hívott Diósgyőrbe. A döntésem meghatározó eleme, hogy ennyire bíznak bennem. Elsődleges célom úgy fogalmazhatom meg, hogy minél előbb jussunk vissza az élvonalba, amihez a saját magam teljesítményével is hozzá szeretnék járulni - mondta a dvtk.eu-nak Szatmári Csaba, aki hétfőn várhatóan új társaival kezdi meg a felkészülést Diósgyőrben.

- Szatmári Csaba éveken keresztül a DVSC alapembere volt az élvonalban és legutóbb az NB II.-ben. Elsősorban a labdaszerzésért felel, fizikai adottságainak köszönhetően átlagon felüli a fejjátéka, amit mindkét kapu előterében hasznosítani tud. Leigazolásával tovább erősödik a DVTK védelme. Új emberként érkezik Diósgyőrbe, azonban nagyon jól ismerik egymást Kondás Elemérrel, ezért biztos vagyok benne, hogy gyors segítséget ad a csapatjáték építésében - nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

Szatmári Csaba édesapjához hasonlóan a DVSC-ben lett profi labdarúgó. Az akadémiai éveket követően 18 évesen mutatkozott be a felnőttek mezőnyében a tartalékok között, egy évvel később pedig az első csapatban is debütált a Ligakupában és a Magyar Kupában. Az első NB I.-es meccsére sem kellett sokat várni, 2015 májusában kezdőként vette ki a részét az ETO elleni 5-0-s sikerből. A 2017/2018-as idénytől vált a DVSC meghatározó játékosává, összesen 91 élvonalbeli bajnokin viselte a csapat mezét. Az előző bajnokságban Kondás Elemér továbbra is alapemberként számított rá, a tavaszi edzőváltást követően azonban kiszorult a kezdőcsapatból, Huszti Szabolcs még csak be sem cserélte, a tartalékcsapatban játszott - mutatta be a legújabb nyári szerzeményét a klubhonlap.

Olvastad már?
Hivatalos: A Diósgyőr kedvéért hagyta el kilenc év után a nevelőklubját az új igazolás
Benczés Miklós sportigazgató szerint mindig történik valami, amikor Németh Márióhoz kerül a labda - bemutatta új igazolását a DVTK.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz