A lelátórész kész, hamarosan a gyepet is lerakják a Diósgyőri Stadionban - fotók

Folyamatosan dolgoznak a Diósgyőri Stadion építésén, hogy a 13,1 milliárdból elkészülő létesítményt át tudják adni a 2018. február 2-i határidőig.
Budai László 2017. október 13., péntek 11:03
Folyamatosan dolgoznak a Diósgyőri Stadion építésén, hogy a 13,1 milliárdból elkészülő létesítményt át tudják adni a 2018. február 2-i határidőig.
Szerző: Budai László 2017. október 13., péntek 11:03

Az elmúlt időszakban a játéktér fűtőrendszere piros csöveinek homokkal történő borítását végezték, és azt prognosztizálták, hogy október 16-án kezdhetik el a gyephordó réteg felvitelét, illetve a fűszőnyeg lerakását. Ha ez megvan, akkor kerül ki a „fűre lépni tilos” tábla, mert 2-3 hétig nem szabad terhelni az új játékteret. Ami azt eredményezheti, hogy novemberben lehet megtenni rajta az első lépéseket, de mindettől függetlenül a kivitelezők álláspontja szerint jövő tavaszra teljes értékű lesz a pálya - írja a boon.hu.

Újfajta megvilágítás

A játéktér megvilágítására összesen 248 darab reflektort szerelnek fel, melyekből a hosszanti oldalakon egyenként 5×10, a rövidebb részeken 2×8 lámpatest adja a fényt az esti rendezvényeken a tető síkjából kiemelkedő traverzekről. A Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőjétől, Pásztor Ervin elmondta, a lámpatesteket az alapvonal mögött eredetileg a nézőteret fedő tető alatt helyezték volna el, de időközben változott az Európai Labdarúgó Szövetség ezzel kapcsolatos irányelve, azért kell más szögből, részben magasabbról küldeni a fényt a pályára, hogy ez a pályán lévő játékosokat a legkisebb mértékben se zavarja.

Jól áll a lelátó

A lelátórészek készen vannak, a székeket majdan felszerelő cég munkatársai már dolgoznak a betonkatlanban, száz számra fúrják a lyukakat. Azért, mert majd ezekbe csavarozzák bele azokat a fémprofilokat, amelyekre a műanyag ülőalkalmatosságokat ráerősítik. A stadion legmagasabb pontján kap majd helyet a média, itt azért még van munka, mert az idekerülő, különböző műszaki berendezések tárolóhelyei között olyan erős légmozgás van, ami legfeljebb egy surf- vagy vitorlás világbajnokságon esne jól a résztvevőknek. A VIP-terasz, a felette lévő sky boxok, a zárt páholyok nagyon közel vannak ahhoz, hogy ezekben elkezdhessenek dolgozni a burkoló szakemberek, a falak szinte kivétel nélkül mindenütt állnak, és ahogy az emeleti irodák, úgy a földszinti öltözők is egyre jobban kivehetők.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz