Fotó: dvtk.eu

Hivatalos: A Diósgyőr kedvéért hagyta el kilenc év után a nevelőklubját az új igazolás

Benczés Miklós sportigazgató szerint mindig történik valami, amikor Németh Márióhoz kerül a labda - bemutatta új igazolását a DVTK.
Nyikes Zoltán 2021. június 2., szerda 13:52
Fotó: dvtk.eu
Benczés Miklós sportigazgató szerint mindig történik valami, amikor Németh Márióhoz kerül a labda - bemutatta új igazolását a DVTK.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 2., szerda 13:52

A korábbi magyar utánpótlás-válogatott középpályással, Németh Márióval erősített a Diósgyőr - jelentette be a dvtk.eu. A még mindig csak 26 esztendős labdarúgó egyetlen profi klubja eddig a Szombathelyi Haladás volt, ahol közel 150 mérkőzésen lépett pályára.

– Nagyon komoly célokkal érkeztem Diósgyőrbe – mondta Németh Márió, a DVTK új igazolása. – Kilenc éven keresztül a Haladásban játszottam, és most hagyom el először a nevelőklubom a DVTK kedvéért. Szeretnék a csapat vezére lenni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy visszajussunk az élvonalba, egyúttal bebizonyítani, hogy helyem van a DVTK-ban. Jól ismerem a DVTK szurkolótáborát, ellenfélként mindig nehéz volt Diósgyőrben játszani, most viszont szeretném kiérdemelni a támogatásukat, ami megsokszorozza az erőnket.

– Németh Márió több poszton bevethető játékos, aki támadásban és védekezésben is tudja kamatoztatni erényét. Kondás Elemér vezetőedző döntésén múlik, hogy a középpályán vagy szélső támadóként számít rá – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Már régen szerettem volna együtt dolgozni Németh Márióval, beérett a munka, végre sikerült elmozdítani Szombathelyről. Korábbi csapatában rendre ő végezte el a pontrúgásokat, bízom benne, hogy Diósgyőrben is megcsillantja kimagasló rúgótechnikáját. Emellett nagyon jól cselez, bátran lép be a játékba, nem nehéz észrevenni a pályán, mert mindig történik valami, amikor hozzá kerül a labda.

Németh az NB I-ben 2012 novemberében, mindössze 17 esztendősen az Eger SE ellen mutatkozott be. A 2013/2014-es idényben folyamatosan pályára lépett az NB I-ben, a DVSC ellen pedig megszerezte első gólját is. Tagja volt a 2014-es U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon, és a 2015-ös U20-as Világbajnokságon részt vevő magyar utánpótlás válogatottaknak. A 2015/2016-os idényben 31 mérkőzésen lépett pályára és összesen 7 alkalommal talált az ellenfelek kapujába az OTP Bank Ligában. A következő idényben, 2016. októberében súlyos sérülést szenvedett a Mezőkövesd elleni mérkőzésen, felépülése után a következő év szeptemberében lépett újra pályára, ráadásul a Fehérvár ellen csereként beállva második labdaérintéséből gólt szerzett. Pályafutását 2019-ben egy újabb sérülés szakította meg, rehabilitációja után azonban ismét a Haladás erőssége tudott lenni. A most véget érő idényben 25 mérkőzésen négyszer talált az ellenfelek kapujába. Szerződése lejártát követően szabadon igazolható labdarúgóként érkezik a DVTK-hoz - olvasható a klubhonlapon.

Olvastad már?
9 év után rúgták ki az egyik leghűségesebb magyar játékost: "Meglepett a döntés és csalódott voltam” - interjú Mátyus nagy értékével
17 évesen berobbant az NB I-be. Kivételes rúgótechnikája, remek meglátásai, pazar góljai miatt hatalmas jövőt jósoltak neki, de aztán egy idő után megrekedt a pályafutása. Most, 26 évesen viszont biztos, hogy egy új korszak kezdődik el a karrierjében, igaz, nem ö választotta: 9 év után távoznia kell a Haladástól. A valódi indokokat nem tudja, a kezdeti csalódottságon már túltette magát, és abban bízik, lesz még helye a legmagasabb osztályban. Interjú Németh Márióval, a Haladás távozó középpályásával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz