Furcsa ítéletek az NB I-ben: Fekete gatyája miatt küldték le a pályáról a Diósgyőr légiósát

Diósgyőrben megszólaltak az MLSZ eltiltásait kommentálva.
Dudás Gábor 2016. augusztus 19., péntek 12:39
Diósgyőrben megszólaltak az MLSZ eltiltásait kommentálva.
Szerző: Dudás Gábor 2016. augusztus 19., péntek 12:39

Mint ismeretes, az MLSZ fegyelmi bizottsága Nikházi Márkot (Diósgyőr) - mert az indoklás szerint a játékvezető személyére sértő kifejezést használt – három, míg a Paks elleni bajnokin kiállított Horváth Ferencet, a DVTK vezetőedzőjét egy meccsre tiltotta el.

Horváth Ferenc a boon.hu-nak felidézve az eltiltásának előzményeit megjegyezte: furcsa dolgok történtek játékvezetői szempontból, hiszen "a DVTK csatára, Griffiths 5 percig azért hiányzott a pályáról, mert a nadrágja alatt fekete alsót viselt, és ezt annak ellenére le kellett vennie, hogy a lába színétől nem igazán ütött el" - olvasható a cikkben -, illetve, hogy Bacsa 11-es gyanús helyzetét követően, a diósgyőriek reklamálására érdekes válasz érkezett a „sípmestertől”, illetve hogy a 80. percben azért figyelmeztették a szakvezetőt, hogy ne kiabáljon, mert az behallatszik a tévés közvetítésbe. Horváth Ferenc azt viszont elismerte, hogy a második bekapott gól után elvesztette a fejét és belerúgott egy labdába, ami a pálya mellett volt.

Nikházi Márk elmondása szerint a paksi bajnoki után, a pályáról lefelé jövet felfokozott állapotban volt, amikor a hazai drukkerek beszóltak neki, ő pedig visszaválaszolt. A középpályás elismerte, hogy ezt nem lett volna szabad, de azt félreértésnek tartja, hogy a mellette levonuló ötödik játékvezető úgy értelmezte az elhangzottakat, hogy a megjegyzése a játékvezetői team felé irányult.

A megyei lap rámutatott, hogy hazai oldalról viszont megtorlatlan maradt a fegyelmi bizottság részéről – többek között – a “Sz.rházi Nikházi, Miskolc Afrika” rigmusok és a Griffith lecserélésénél jól hallható huhogás is, amelyek a tévés közvetítés alatt is tisztán hallhatóak voltak.

(Fotó: dvtk.eu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz