Feljelentették a Diósgyőr játékosát az MLSZ-nél: "Bódog elnézést kért, ő nem jelentkezett"

Fegyelmi eljárást kezdeményeznek a DVTK védője által lerúgott és hat hétre legalább lesérült csatár ügyében. Bódog Tamás elnézést kért a történtek miatt, de az érintett diósgyőri játékos nem.
Dudás Gábor 2018. április 10., kedd 19:27
Fegyelmi eljárást kezdeményeznek a DVTK védője által lerúgott és hat hétre legalább lesérült csatár ügyében. Bódog Tamás elnézést kért a történtek miatt, de az érintett diósgyőri játékos nem.
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 10., kedd 19:27

Mint arról beszámoltunk, egy hét alatt két súlyos sérülést is okozott a Diósgyőr játékosa, Dejan Karan. A szerb védő a 24. fordulóban a Honvéd ellen a középpálya közepén ugrott fel, és úgy találta el a kispesti Eppel Mártont, hogy annak szétszakadt a füle.

Másodjára Michael Rabusic volt a szenvedő fél – szintén a félpályánál. A Haladás cseh támadóját le is kellett cserélni, majd kiderült, hogy a sípcsontja a boka részén eltörött. A csatár lábát térdig begipszelték, három hétig csak mankóval közlekedhet, aztán újabb három hétig rögzítőkötést hord: hat hétig tehát biztosan nem futballozhat. Karan sárga lapot kapott.

Utóbbi eset miatt a Haladás hivatalosan is az MLSZ-hez fordult, fegyelmi eljárást kezdeményezve Karan ellen. A szombathelyiek közleménye:

"Klubunk hivatalosan kezdeményezte az MLSZ Fegyelmi Bizottságánál, hogy fegyelmi eljárást rendeljen el a Rabusicot hátulról lerúgó diósgyőri védő ellen.

Mint arról beszámoltunk, a szombati Diósgyőri VTK-Haladás (1-2) bajnoki mérkőzésen a hazaiak védője, a szerb Dejan Karan belépője nyomán télen igazolt csatárunk, a cseh Michael Rabusic sípcsonttörést szenvedett. Három hétig gipsz, újabb három hétig rögzítókötést visel támadónk - tehát minden bizonnyal számára befejeződött a bajnokság.

Nos, klubunk hétfőn hivatalosan, levélben kérte az MLSZ Fegyelmi Bizottságát, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezzen Dejan Karan ellen. A Fegyelmi Bizottság várhatóan kedd délután ül össze.

A szombati bajnoki után egyébként a hazaiak vezetőedzője, Bódog Tamás roppant sportszerűen elnézést kért a sérülésért Michal Hipptől. Dejan Karan viszont nem jelentkezett sem Rabusicnál, sem klubunknál..."

- olvasható a haladas.hu-n.

A fegyelmi testület valóban összeült kedden, de a hivatalos szövetségi beszámoló szerint ezzel az esettel még nem foglalkoztak, talán csütörtökön lehet majd döntés, illetve határozat az ügyben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz