A Diósgyőr akár bajnoki címet is szerezhet az új stadion első villanyfényes tétmeccsén

Jövő csütörtökön két tesztmeccset is játszhatnak az új arénában. Amennyiben minden a tervek szerint zajlik, az MLSZ ezután hitelesítheti a stadiont.
Budai László 2018. április 18., szerda 10:44
Jövő csütörtökön két tesztmeccset is játszhatnak az új arénában. Amennyiben minden a tervek szerint zajlik, az MLSZ ezután hitelesítheti a stadiont.
Szerző: Budai László 2018. április 18., szerda 10:44

Két héttel ezelőtt, április 5-én hivatalos megerősítést nyert, hogy az új Diósgyőri Stadionban május 5-én játszhatja első tétmérkőzését a DVTK NB I-es csapata, amikor a megye másik élvonalbeli együttese, a Mezőkövesd lesz az ellenfele.

Az Észak-Magyarország értesülése szerint nem ez lesz az első meccs az új létesítményben, ugyanis jövő hét csütörtökön, vagyis április 26-án tesztmeccse(ke)t rendezhet(nek) az Andrássy úti „kehelyben” – számolt be róla a boon.hu.

Bajnoki arannyal kezdhetnek

Jövő csütörtökre egy utánpótlás­-mérkőzést is szerveznek a másodosztályban listavezető Diósgyőr U17-es csapatának részvételével, amelynek ellenfele egy előre hozott bajnokin az Újpest korosztályos gárdája lehet (ha az ellenfél beleegyezik az időpont módosításába). Érdekesség, hogy ezen a találkozón akár a bajnoki aranyat is bebiztosíthatja a piros-fehér gárda, ha az addig sorra kerülő meccsek eredményei is úgy alakulnak, illetve további kuriózum, hogy ez a tervezett összecsapás lehet az első tétmeccs, és egyben villanyfényes találkozó az új stadionban.

Öregfiúkmeccs lehet az abszolút nyitány

A tervek szerint azonban a legelső mérkőzésre a korosztályos találkozó előtt, április 26-án 17.30-tól kerülhet sor, amikor a DVTK 2011-es együttese, az akkori szakvezető, Benczés Miklós irányításával lép pályára. Az eredeti tervek szerint a Gellei Imre vezette Magyarország öregfiúk válogatottja ellen játszottak volna a piros-fehérek, ám lehetséges, hogy egy, korban hozzájuk közelebb álló együttessel mérkőznek meg.

Amennyiben mindent rendben találnak a teszt­napon, akkor másnap, vagyis április 27-én hitelesítheti a pályát a Magyar Labdarúgó Szövetség, és ezek után kérheti a DVTK, hogy itt játszhassa a jövőben tétmérkőzéseit. Elsőként a május 5-ei, Kövesd elleni megyei rangadót, amelynek tétje mindkét fél számára a kiesés elkerülése elleni harcban a minél eredményesebb szereplés.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz