Bódog: "Nem mondhattam nemet a Diósgyőrnek”

Megmagyarázta a szakember, miért döntött a dániai állása helyett a hazatérés mellett. Eddigi főnöke nagyon megdicsérte.
Dudás Gábor 2017. március 9., csütörtök 15:18
Megmagyarázta a szakember, miért döntött a dániai állása helyett a hazatérés mellett. Eddigi főnöke nagyon megdicsérte.
Szerző: Dudás Gábor 2017. március 9., csütörtök 15:18

Mint ismeretes, csütörtökön hivatalossá vált, hogy Bódog Tamás lesz a Diósgyőr új vezetőedzője, hétfőtől veszi át majd a nehéz helyzetben lévő borsodiak szakmai munkájának irányítását.

A Dániából hazatérő egykori magyar válogatott játékos távozását nehéz szívvel, de megértették és elfogadták eddigi klubjánál, a Bódogot másodedzőként foglalkoztató Bröndby-nél.

 

- Jól ismerem Tamást, hiszen hosszú ideje együtt dolgozunk, és minden jót kívánok neki új munkájához. Sok olyan tulajdonság megvan benne, ami kitűnő vezetőedzővé teheti, úgyhogy nem is lepett meg, hogy ajánlatot kapott. Remek edzői csapatunk van a Bröndby-nél, és bár nagyon sajnálom Tamás távozását, biztos vagyok benne, hogy sikerül majd egy megfelelő és minőségi utóddal pótolnunk a stábban – mondta a koppenhágai klub vezetőedzője, a német Alexander Zorniger (a képen jobbra), aki már az RB Leipzig csapatánál is együtt dolgozott Bódoggal.

A magyar tréner közben némi magyarázatot adott arra, miért bólintott rá a hazatérésére.

- A lehetőségre, hogy vezetőedző lehessek a hazámban, nem mondhattam nemet. Nem volt tervbe véve a klubváltásom, hiszen nagyon élveztem a Bröndby-nél végzett munkámat, mindig nagyon jól bánt velem a klub és a szurkolók is. De az, hogy ilyen lehetőséget kaptam egy nagy múltú klubnál, ráadásul otthon, visszautasíthatatlan ajánlat volt, erre csak igen lehetett a válasz. A Bröndby mindig is különleges helyet foglal majd el a szívemben, mindenki nagyon fog majd hiányozni. Biztos, hogy a jobb eredmények is jönnek majd, én pedig figyelemmel kísérem majd a klubbal történteket – mondta a bold.dk cikke szerint a 46 éves szakember, aki a Videoton pályaedzőjeként arany- és ezüstérmes is volt az NB I-ben.

Bódog Tamás a második helyen álló Bröndby vasárnapi, Horsens elleni bajnokiján ül le majd utoljára a dán csapat kispadjára. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz