"Az NB I sokkal erősebb, mint öt éve volt" - a diósgyőri edző szerint a magyar játékosok agresszívebbek a horvátoknál

Zoran Zekic elmondta, mi lehet a kulcs a diósgyőri sikerhez, vagyis a bennmaradáshoz. A horvát szakember szeretne minél előbb kialakítani egy 6-7  fős vázat., amelyre lehet építeni. A Diósgyőr vezetőedzője összehasonlította az NB I-et a horvát bajnoksággal.
Privacsek András 2021. január 31., vasárnap 9:29
Zoran Zekic elmondta, mi lehet a kulcs a diósgyőri sikerhez, vagyis a bennmaradáshoz. A horvát szakember szeretne minél előbb kialakítani egy 6-7  fős vázat., amelyre lehet építeni. A Diósgyőr vezetőedzője összehasonlította az NB I-et a horvát bajnoksággal.
Szerző: Privacsek András 2021. január 31., vasárnap 9:29

- A Ferencváros ellen minden szempontból jó meccsünk volt, ez azonban már nem mondható el a Paks elleniről: sok párharcot veszítettünk el, és a középpályán elszórtuk a labdát - mondta Zoran Zekic a Miskolci Naplónak. - Több minőséget kell belevinni a játékunkba minden alkalommal, akkor is, amikor mi birtokoljuk a labdát, és akkor is, amikor védekezünk. A foci alapja egyértelmű: futni, akarni, küzdeni kell. Ez a kulcs.

A Diósgyőr edzője határozottan állítja: ha játékosai nem adnak bele mindent, nincs meg a maximális erőkifejtés, akkor baj lehet, hiszen a magyar bajnokságban gyakorlatilag bárki legyőzhet bárkit.

Bár bő a keret, de a sűrű versenynaptár miatt minden bizonnyal szükség lesz a játékosok rotálására. Zekic reméli, hogy minél hamarabb kialakul a csapat váza, 6-7 játékosra gondol, a többieket pedig annak megfelelően cserélné, hogy mit játszik az ellenfél, milyen karakterre van szükség a pályán.

- Most olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs idő kísérletezgetni, nem lehet fokozatosan építkezni. Minden edzésen azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a legjobb kezdő tizenegyet, azokat, akik a legjobb teljesítményt tudják nyújtani az adott meccsen.

A horvát szakembernek korábbról is vannak tapasztalatai a magyar bajnokságról, öt éve több felkészülési mérkőzést is játszott az észékiekkel Magyarországon.

- Az NB I-ben sokkal közelebb vannak egymáshoz a középmezőny csapatai, bárki megverhet bárkit.

A bajnokság sokkal erősebb, mint öt éve. A horvátokkal való összevetésben elmondható, hogy az ottani csapatok intenzívebb, több passzra épülő játékot mutatnak. A magyar foci inkább arra épül, hogy labdaszerzés után minél gyorsabban az ellenfél kapujához jussunk. Illetve itt talán agresszívebbek a játékosok.

Címkék: #DVTK #Zoran Zekic
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz