Fotó: dvtk.eu

Diósgyőr: A magyar válogatott keretében is számításba vett támadót igazoltak külföldről - hivatalos

Három év után lejárt Szőke Adrián szerződése a Heraclesnél, ezt követően pedig elfogadta az NB II-es Diósgyőr hívását. Szintén a DVTK-nál folytatja pályafutását Bényei Ágoston.
Nyikes Zoltán 2022. június 22., szerda 9:50
Fotó: dvtk.eu
Három év után lejárt Szőke Adrián szerződése a Heraclesnél, ezt követően pedig elfogadta az NB II-es Diósgyőr hívását. Szintén a DVTK-nál folytatja pályafutását Bényei Ágoston.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. június 22., szerda 9:50

A magyar A-válogatott keretében is számításba vett támadót igazolt a DVTK,

a 23 éves Szőke Adrián Hollandiából érkezett az NB II-es együtteshez.

– Azért döntöttem a DVTK mellett, mert ezen a klubon éreztem leginkább azt, hogy engem akarnak  mondta Szőke Adrián. – Hollandiában sokat tanultam és rengeteg tapasztalatot szereztem, játéklehetőséget viszont szakadozottan kaptam. Ezért nem tudtam igazán belelendülni, és száz százalékig megmutatni, mire vagyok képes. Számomra most az legfontosabb, hogy számítanak rám, és mindent megteszek azért, hogy folyamatos játéklehetőséget harcoljak ki magamnak, és hasznára legyek a csapatnak. Támadóként nem is lehet más a célom, mint gólpasszokat adni a társaknak, esetleg góllal járulni hozzá a csapat sikeréhez.

Szőke Adrián a Vajdaságban született, és ott sajátította el a labdarúgás technikai, fizikai és mentális alapjait. 15 évesen a Tarpa első csapatában 14 meccsen 9 gólt szerzett egy szezon alatt, nem csoda, hogy tavasszal már a felcsúti korosztályos csapatokban szerepelt. Egy évnyi magyarországi játékot követően Németországba igazolt, ahol előbb a BW Königsdorf, majd az 1. FC Köln U19-es csapatában folytatta. A kölnieknél lépett fel a második csapatba, ezt követően Hollandiába távozott. A Heracles Almelo csapatánál három idényt töltött el az Eredivisieben, ugyanakkor nem tudott meghatározó szerepet kivívni magának, ezért amikor nyáron lejárt a szerződése, elfogadta a DVTK hívását.

Németországi évei alatt kétszer pályára lépett a szerb U18-as válogatottban, 2019-ben viszont elfogadta Gera Zoltán meghívását a magyar U21-es válogatottba (az első meccsen rögtön gólt lőtt Észak-Írország ellen). Egy évvel később Marco Rossi az A-válogatott keretébe is behívta, négyszer leült a kispadra, de nem lépett pályára.

Szőke Adriánon elvégeztek minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, majd aláírta a szerződését, és szerdán csatlakozik a közös edzéseket hétfőn megkezdő új társaihoz - írja a dvtk.eu.

Nem sokkal ezt követően az is hivatalossá vált, hogy korosztályos válogatott középpályást is igazolt a DVTK, a 19 éves Bényei Ágoston a DVSC-től érkezett.

- Maximálisan azonosulni tudok a DVTK céljaival, ezért fogadtam el a klub hívását - mondta Bényei Ágoston. - Diósgyőrben is igyekszem hasznosítani a másodosztályban és az élvonalban szerzett tapasztalataimat. Szeretnék segíteni a csapatnak a feljutás kiharcolásában, ehhez pedig minél többet kell játszani. A legjobban az jellemez engem, hogy sípszótól sípszóig játszom, nem ismerek elveszett labdát, csúszok-mászok a csapat sikeréért. A környezetváltás mindig új impulzusokat ad, nagyon várom már a közös munkát, és bízom benne, hogy sikeresek leszünk! 

Olvastad már?
Újabb komoly erősítések a Vasasnál: 300 NB I-es meccse van a két új érkezőnek - hivatalos
A 11-szeres magyar válogatott Baráth Botond és a Kisvárdáról távozó Dombó Dávid is az NB I-es újonchoz igazolt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz