Budafok: "Nem azt mondom, hogy agyon fogjuk verni a Fradit meg a Vidit, de..." – 20-21 játékost néztek ki az NB I-re

A Budafok tiszteletbeli elnöke, Jakab János elmondta nem arra készülnek a következő szezonban, hogy agyonverik a Fradit és a Vidit. Hozzátette, egy stabil élvonalbeli csapatot szeretne, amely tisztességesen helytállna a legjobbak között.
Csakfoci Admin 2020. május 11., hétfő 11:11
A Budafok tiszteletbeli elnöke, Jakab János elmondta nem arra készülnek a következő szezonban, hogy agyonverik a Fradit és a Vidit. Hozzátette, egy stabil élvonalbeli csapatot szeretne, amely tisztességesen helytállna a legjobbak között.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 11., hétfő 11:11

74 év után ismét a legmagasabb osztályban játszhat a Budafok. Bár a csapat magyar származású ausztrál tulajdonosa merészebb célokat tűzött ki a csapat elé a szezont megelőzően, mégis a budafokiak tiszteletbeli elnöke, Jakab János az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elismerte, a 6-10. helyek valamelyikére várta az együttest, és további két NB II-es idénnyel számolt.

Hozzátette, csak a téli szünetben fordult meg a fejében, tényleg meglehet a NB I., de az viszont fel sem merült Budafokon, hogy nem vállalják az élvonalbeli indulást - ezt korábban honlapunknak Csizmadia Csaba vezetőedző is megerősítette.

- Bélteky Róbert mindvégig komolyan vette a feljutást. Egy percig nem mondta, hogy gondolkodjunk rajta. Száz százalékig állta a szavát. Bárhol végzünk, az ő gondja, hogy a hátteret biztosítsa. A zárás után éjszaka olyan hangulatban beszéltünk, mint amikor úttörő játékosok voltunk, oda-vissza úgy örültünk. De ő a feljutás ódiumát is vállalja. Persze én is, de nekem nem drága, mert nekem csak a lelkemet kell adni, neki azért egyebeket is - mondta Jakab János.

Budafokon februártól már tudatosan készültek a feljutásra, hiszen megvolt az NB I-es idényt megelőző edzőtábor helyszíne, és a csapat megerősítésén is gondolkoztak.

A döntés bejelentéséig 21, szóba jöhető játékos neve került be Oláh Lóránt sportigazgató noteszébe, azóta pedig további 20, javarészt külföldi labdarúgóé.

- Tehát készülünk, pedig még messze van. Szeretnénk egy olyan csapatot felépíteni - és ezzel nem kritizálok senkit -, amely úgy állhat ki bármelyik ellenféllel szemben, hogy megálljuk a helyünket. Nem azt mondom, hogy agyon fogjuk verni a Fradit meg a Vidit, de tisztességesen szeretnénk helytállni, és mindenáron bent szeretnénk maradni - jelentette ki.

Azt is kiemelte, hogy az infrastruktúra fejlesztésén és első csapat megerősítésén túl nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, illetve a női labdarúgásra. Ám elismerte, hogy ezeken a területeken még csak félúton járnak.

- Hamar jött ez a csodálatos eredmény, de sok "gondot" is hozott egyben. Nem mondanék igazat, ha azt mondanám, hogy száz százalékig fel vagyunk készülve - tette hozzá a tiszteletbeli elnök, aki nem tagadja, neki és a tulajdonosnak is az a vágya, hogy csak magyar játékos alkossa a keretet, és ebben sem akarnak felelőtlen ígéreteket tenni, mivel az osztályváltás eleve megduplázza a klub költségeit.

Olvastad már?
A tékozló fiú visszatér: „Be akarom bizonyítani, hogy NB I-es futballista vagyok”
A nyártól a Budafok színeiben az élvonalban szereplő középpályás, Kulcsár Kornél újra futballistának érzi magát, és nagy bizonyítási vággyal tér vissza az NB I-be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz