Bölöni helyett szlovák utódja lehet Vukmirnak Szegeden

A csakfoci.hu információi szerint jó eséllyel a 42 éves szlovák szakember veszi át a szegediek irányítását.
Budai László 2022. május 21., szombat 9:11
A csakfoci.hu információi szerint jó eséllyel a 42 éves szlovák szakember veszi át a szegediek irányítását.
Szerző: Budai László 2022. május 21., szombat 9:11

A csakfoci.hu információi szerint jó esély van rá, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megtalálta vezetőedzőjét a következő szezonra.

Bár korábban Bölöni Lászlót is csábították, úgy tudjuk, végül a legutóbb a szintén másodosztályú Szentlőrincet irányító, szlovák nemzetiségű Marián Sluka veszi majd át az irányítást.

Sluka 2020 júniusától 2022 májusának elejéig volt a Szentlőrinc élén, amellyel első szezonjában 16.-ként kiharcolta a bennmaradást. Most tavasszal egy nagyobb zuhanórepülés után a 15. helyen állt az együttes, amikor a tréner felajánlotta a lemondását, ezt pedig el is fogadták a vezetők.

A Szegednek szintén igen hányattatott tavasza volt, ugyanis hiába volt sokáig versenyben a feljutásért, Dragan Vukmir diósgyőri távozása után az együttes csak egyszer nyert, egyszer döntetlent játszott és négyszer kikapott. Az NB II-es hajrára a klub egyébként nem nevezett ki új edzőt, a csapatot Andorka Péter másodedző és a már meglévő szakmai stáb vezeti.

A szlovák nemzetiségű Sluka karrierje elején hazájában, valamint Lettországban futballozott, később Magyarországra igazolt, és játszott többek között a ZTE-ben, a Haladásban, a Siófokban és Pápán is. A 42 éves Sluka Zalaegerszegen kezdte edzői karrierjét, ahol az U19-es csapatot irányította, majd másodedző volt a felnőttcsapatnál, ezt követően nevezték ki Szentlőrincen. Következő csapata pedig a Szeged lehet.

Olvastad már?
Diósgyőr: "Mindenki teljesítmény alapú szerződést kap" - a tulajdonos bejelentése a vezetőedzőről, az új szakmai vezetőről és a kudarc felelőseiről
A DVTK-tulajdonos megerősítette a csakfoci.hu korábbi információit, valamint elmondta, a feljutás elmaradásában elsősorban a szakmai vezetés és a játékosok felelősségét kell kiemelni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz