Fotó: www.balmazfoci.hu

Balmazújváros: Ezúttal sincs végleges MLSZ-döntés a kizárásról – újabb eljárás indul

Pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Balmazújváros felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, ami késlelteti a csapat helyzete rendezésének végleges lezárását.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 16., péntek 14:32
Fotó: www.balmazfoci.hu
Pénteken a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Balmazújváros felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, ami késlelteti a csapat helyzete rendezésének végleges lezárását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 16., péntek 14:32

Hetek óta húzódik már az NB II-es Balmazújváros licencügye: mint ismert, egy héttel ezelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a másodfokon eljáró Fellebbviteli Licencadó Bizottság helybenhagyta a szövetség elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019/2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

Ahogyan azt a csütörtöki nap folyamán megírtuk, honlapunk úgy értesült, felmerült a lehetősége, hogy a pénteken összeülő Fegyelmi Bizottság kizárhatja a Balmazújvárost az NB II-ből, mivel a klub nem tudta határidőn belül végrehajtani a kft. tőkepótlását, ám az MLSZ legfrissebb közlése szerint a hajdúságiak nyertek egy kis időt.

Az mlsz.hu azt írja, a Fellebbviteli Licencadó Bizottság döntését követően a Balmazújváros Sport Kft. újabb felülvizsgálati kérelmet nyújtott be augusztus 12-én, amelyet a szövetségnek a szabályok betartása szerint kötelessége elbírálnia. Az eljárást az MLSZ soron kívül, a lehető leggyorsabban lefolytatja,

ám ez a lépés ismételten késlelteti a csapat helyzete rendezésének végleges lezárását.

Ez azt jelenti, hogy ugyan a balmazújvárosiaknak továbbra sincs érvényes licencük a jelenlegi szezonra, ám a kérelem elbírálásáig pályára léphetnek, azaz a hétvégén még meg lesz tartva az Aqvital FC Csákvár elleni mérkőzés.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Kozármisleny
Bor Dávid
Az NB II-es csapat bejelentette, hogy szerződtették a szabadon igazolható Bor Dávidot. A szélső legutóbb Békéscsabán játszott, de az NB I-ben is megfordult a Paksi FC-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz