Az ETO visszavette a kirúgott edzőt – újabb furcsa győri fordulat

A csakfoci.hu információi szerint a napokban másodedzőként menesztett Stark Péter visszatér és az ETO FC Győr utánpótlásában dolgozhat.
Csakfoci Admin 2019. január 10., csütörtök 18:28
A csakfoci.hu információi szerint a napokban másodedzőként menesztett Stark Péter visszatér és az ETO FC Győr utánpótlásában dolgozhat.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 10., csütörtök 18:28

Korábban honlapunk is beszámolt arról, hogy anyagi okokra hivatkozva szerződést bontott az NB II-ben szereplő ETO FC Győr vezetősége Stark Péter másodedzővel. A történtek után a korábbi 19-szeres magyar válogatott Stark a csakfoci.hu-nak adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, mi indokolta a kontraktusának felbontását, illetve a személyes jövőjére is kitért, mondván szakít a labdarúgással és egy csomagküldő cégnél dolgozik inkább a jövőben. A klub részéről Soós Imre nyilatkozott Stark távozásának hátteréről.

Cikkünk és az ügy komoly médiavisszhangot keltett, alighanem emiatt is következett be egy nem várt fordulat: a csakfoci.hu információi szerint alig pár nappal azután, hogy a Rába-partiak vezetősége felbontotta a klub ikonjának számító Stark Péter szerződését, a korábbi közönségkedvenc hétfőtől ismét az ETO FC Győr utánpótlásában dolgozhat, mint edző. Úgy tudjuk, hogy a klubot játékosként kis megszakítással 17 éven át szolgáló Stark a szezon végéig egy másik szakember mellett fog edzősködni csapatánál.

Honlapunk megkereste Starkot az újabb meglepő döntéssel kapcsolatban. Telefonhívásunkra elmondta, örömmel tér vissza az ETO-hoz és hálás nekik, azonban hosszabb távon továbbra is a civil életben képzeli el a jövőjét.

A mai napon volt egy négyszemközti beszélgetésem Mányi József tulajdonos úrral, aki elmondta, szembesült az anyagi hátteremmel, valamint azzal is, hogy egyedül kell felnevelnem a két kisfiamat egy garzonban, majd ezek után döntött úgy, hogy visszavesz az utánpótlásba – kezdte a csakfoci.hu érdeklődésére Stark Péter, aki azt is elárulta, meddig szól majd a megbízatása az ETO-nál.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az ETO vezetőségének, és a tulajdonos úrnak, hogy újra az ETO-nál dolgozhatok. Mindig is szerettem a gyerekekkel dolgozni, úgyhogy nem ismeretlen számomra a közeg. Ha a sors nem szól közbe, mint ahogy tette az elmúlt napokban, akkor az év végéig fogok edzősködni az ETO-nál, ugyanis akkor fog lejárni az edzői képesítésem. Utána már nem szeretnék edzőként dolgozni a magyar fociban. Továbbra is tartom magam ahhoz, amit korábban mondtam, az élet más területén szeretnék helytállni. Nagyon jól éreztem magam kedden a csomagfuvarozás során, nem mellesleg pedig ezen a területen kamatoztathatom majd a német nyelvtudásomat Bécsben – tette hozzá.

"Tekintettel Péter helyzetére és a gyermekei jövőjére"

Természetesen megkerestük az ETO ügyvezető igazgatóját, Soós Imrét is, aki a következőképpen reagált honlapunknak.

Most jutott tudomásunkra, hogy Péter milyen nehéz anyagi helyzetben van, és egyedül neveli a két gyermeket! A tegnapi napon egyeztettünk Manyi József tulajdonos úrral, aki a mai napon behívatta Stark Pétert egy négyszemközti megbeszélésre. Ezután döntöttünk úgy, hogy tekintettel Péter helyzetére és a gyermekei jövőjére, álláslehetőséget biztosítunk neki a végzettségének megfelelő munkakörbe – mondta Soós a csakfoci.hu-nak.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz