A Fradi és a Vidi korábbi edzője vette át az ETO irányítását - hivatalos

Az NB II-ben szereplő ETO FC Győr hivatalos oldalán jelentette be, hogy Csató Sándor lett az új vezetőedző. Munkáját Stark Péter asszisztens edzőként segíti.
Csakfoci Admin 2020. szeptember 2., szerda 16:16
Az NB II-ben szereplő ETO FC Győr hivatalos oldalán jelentette be, hogy Csató Sándor lett az új vezetőedző. Munkáját Stark Péter asszisztens edzőként segíti.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. szeptember 2., szerda 16:16

Amint arról korábban beszámoltunk, a most futó szezonban elért három döntetlen és két vereség után lemondott az ETO vezetőedzői posztjáról Herczeg Miklós és Tuifel Péter.

A két győri szakember a klub utánpótlásában tevékenykedett, amikor az elmúlt idényben “beugróként”, összességében nagyon sikeresen zártak kilenc mérkőzést a másodosztályban. Ez adta az alapot ahhoz, hogy a nemrégiben elkezdődött 2020/21-es szezonban is lehetőséget kapjanak a bizonyításra, ám az eltelt öt fordulóban mutatott teljesítmény és eredményesség elmaradt a várttól. Az edzők úgy érezték, hogy jelen helyzetben azzal segítenek, ha átadják a helyüket. Ezután Király József vette át az irányítást két meccs erejéig, segítője Igor Nicsenko volt.

Az ETO FC Győr szerdán hivatalosan is bejelentette Csató Sándor lett az új vezetőedzője. Munkáját Stark Péter asszisztensként segíti.

- Nagyon régre nyúlik vissza a történelmem az ETO-val, játékosként is megfordultam itt, és már lassan kilenc éve vagyok a klubnál utánpótlás edző. Minden edzőnek az a legnagyobb vágya, hogy feljebb kerüljön, én pedig most megkaptam ezt a lehetőséget, aminek nagyon örülök, és szeretnék vele élni. A legfontosabb feladatunk, hogy a csapatot stabilizálni tudjuk, és a rossz kezdés után végre elinduljunk felfelé, legyen rend az öltözőben, kezdjünk el pontokat gyűjteni, és minél gyorsabban felzárkózzunk a középmezőnyhöz - mondta kinevezésével kapcsolatban Csató Sándor az eto.hu-nak.

Munkáját pályaedzőként Stark Péter támogatja, illetve besegít a megyei egyes csapatot irányító Király József és Nicsenkó Igor is.

- A stábban mindenkinek meglesz a maga szerepe, hiszen Stark kiváló, válogatott védő volt, úgyhogy ő kiemelten a védelemmel fog foglalkozni, de ugyanezt elmondhatom Nicsenkóról, aki nagyon jó támadó volt, ő pedig sok hasznos tanáccsal és észrevétellel segítheti a támadósorunkat. Király pedig már volt vezetőedző, jól ismeri a játékosokat, az ő tapasztalatára is számítok. Bízom benne, hogy jól fog működni a csapatmunka, és eredményesek leszünk - zárta mondandóját Csató.

Csató Magyar Kupát (1988) és bajnoki bronzérmet (1994) is nyert a lila-fehérekkel, 240 mérkőzésen 37 gólt rúgott csabai színekben, ezzel a klub történetében a negyedik legeredményesebb játékos, mind gólok, mind a lejátszott meccsek számát tekintve.

Edzői pályafutását a Videotonnál kezdte másodedzőként, de a 2006-2007-es idényben, annak is a féltávjánál visszatért Békéscsabára, ahol először lett vezetőedző, ám a súlyos anyagi gondokkal küzdő együttest nem tudta bent tartani a másodosztályban.

Később a Ferencvárosnál Csank János, majd Bobby Davison (az angol szakembernek igen jó véleménye is van Csatóról), illetve Craig Short munkáját is segítette másodedzőként, hogy aztán négy évet töltsön el a győri utánpótlásban. Ezután Zalaegerszegen előbb Csank János, illetve ifj. Mihalecz István segítőjeként, majd vezető trénerként, végül Zoran Spisljak asszisztenseként is dolgozott, 2017 októberében szakított vele a kék-fehér klub.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz