Fotó: dvtk.eu

A Diósgyőr új edzője: "Senki nem fog lehetőséget kapni a nevéért vagy a múltjáért" - új játékosok is érkeznek még a csapatba

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Diósgyőr, amelyen Dr. Bajúsz Endre szakmai vezető beszélt a miskolci edzőváltásról, emellett bemutatkozott az új tréner, Kuznyecov Szergej is.
Budai László 2022. augusztus 25., csütörtök 11:36
Fotó: dvtk.eu
Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Diósgyőr, amelyen Dr. Bajúsz Endre szakmai vezető beszélt a miskolci edzőváltásról, emellett bemutatkozott az új tréner, Kuznyecov Szergej is.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 25., csütörtök 11:36

DR. BAJÚSZ ENDRE

Az edzőváltás miértjeiről

Nagy elvárások voltak, viszont kijelenthetjük, hogy eredménytelen volt a csapat. Öt meccsből három vereség a mi szempontunkból eredménytelen.

- Voltak a játékban biztató jelek, elfogadható teljesítmények, de nem volt tapasztalható az a tartós átütőerő, amire tudtunk volna építeni. Mindenki sokkal többet várt - kezdte Dr. Bajúsz Endre.

Kuznyecov Szergejről

- Egy olyan edzőben gondolkodtunk, aki fiatal, sokat látott, tehetséges és elemző edző. Aki részleteiben gondolkodik a holnapi edzésről, előre gondolkodik, az ellenfelekből felkészül, nagy stábbal tervez.

- Szergej szeretne két asszisztenssel dolgozni, egy védekezéssel foglalkozó asszisztenssel, és egy támadószekció-vezetővel. Emellett már egy erőnléti edző is érkezett vele, míg a videóelemzőt mi biztosítjuk a stáb részére. Elindul egy olyan folyamat, amikor a csapat játéka összeérik, szerintem ez hiányzik. A szeptember most elég húzós lesz, nagyon erős mérkőzések jönnek, de utána a válogatott szünetben ezt meg tudják majd csinálni. Szeretnénk olyan alapokra építkezni, amely hosszú távú, ezért hároméves szerződést kötöttünk Szergejjel, és bízunk benne, hogy ezt majd hosszabbítani is tudjuk.

Néhány játékos mentalitásáról

- Az utolsó mérkőzésen történtek olyan dolgok, amikkel mi sem vagyunk elégedettek, van olyan hozzáállás bizonyos játékosoktól, amikkel nem vagyunk elégedettek.

KUZNYECOV SZERGEJ

Terveiről

- Kevés időnk van, kemény, nehéz munka van előttünk, a legfontosabb, hogy stabilizáljuk az eredményeket - mondta Kuznyecov Szergej. - Fantasztikusak a körülmények, a stadion, az edzőbázis, minden megvan ahhoz, hogy a játékosok csak a futballra koncentráljanak és hozzák, amit tudnak. Nagyon sok tehetséges és rutinos játékos is van, de sajnos nem jött a várt eredmény. A miskolci szurkoló nagyon szereti a csapatot, fontos lenne, hogy az eredményt és a játék minőségét is javítsuk. Abban hiszek, hogy a futballt a szurkolókért játsszák, megérdemlik, hogy a kitűzött célt minél hamarabb elérjük. 

Az első feladatokról

- Az első 3-4 nap a megismerkedéssel zajlik, de sok lesz az elemzés is, megmutatom, mit szeretnék látni, és ezt a pályán is átvesszük.

Már a következő meccsen látni szeretném, hogy szervezettek legyünk, mert az előző meccseken azt figyeltem meg, hogy hol túl hosszú, hol túl széles volt a csapat, és az ellenfelek ezeket a sávokat kihasználták. Ezen már most javítani kell.

Az igazolásokról

- A keret összeállítása is folyamatban van, van hiányérzetem pár pozícióban, ahová szeretném, ha a vezetőség tudna hozni játékosokat, mert hosszú bajnokság áll előttünk, és a céljaink megmaradtak.

- Senki nem fog játéklehetőséget kapni a nevéért vagy a múltjáért, aki úgy teljesít az edzésen, az lesz ott majd a pályán is.

A teljes sajtótájékoztató alább látható

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz