3 hónap után távozott a magyar fociból a legfiatalabb klubvezető

Távozik a Győri ETO ügyvezetői igazgatói pozíciójából Mányi Péter, aki a Szolnok elleni bajnoki meccs után köszönt el.
Dudás Gábor 2018. április 5., csütörtök 8:30
Távozik a Győri ETO ügyvezetői igazgatói pozíciójából Mányi Péter, aki a Szolnok elleni bajnoki meccs után köszönt el.
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 5., csütörtök 8:30

December elején lett a Győri ETO új tulajdonosa Mányi József. Nagybátyja kérésére a klub ügyvezetője Mányi Péter lett, aki a legfiatalabb hazai klubvezetőnek számított a profi futballban a 25 évével. A csakfoci.hu értesülései szerint azonban ő nagyjából 3 hónap elteltével távozott pozíciójából.

Úgy tudjuk, hogy Mányi Péter a Szolnok elleni vereség után köszönt el a csapattól március végén (ez volt egyébként az ETO egyetlen veresége eddig tavasszal az NB II-ben).

Mányi január második felében szólalt meg először ügyvezetőként, akkor még hosszabb távú tervekről beszélt, de a jelek szerint ez a korszak véget ért. Akkor úgy fogalmazott, hogy a csapatnak az első osztályban van a helye, ennek érdekében teremtik meg az anyagi hátteret, a cél pedig a hosszú távú stabilitás megteremtése, szponzorok bevonásával.

Kerestük a távozó ügyvezetőt is a hirtelen váltás kapcsán, aki annyit mondott megkeresésünkre, hogy a tulajdonos közleményben számol majd be a változásokról, így addig nem szeretne erről bővebben nyilatkozni.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a távozás oka egyrészt az, hogy lezajlott az a konszolidáció, amely szükségszerű volt a nehéz helyzetbe került klubnál a tulajdonosváltást követően, másrészt Mányi Péter visszamegy a civil területre, a futball helyett inkább foglalkozna eredeti szakmáival. A 25 éves vezető közgazdász diplomával rendelkezik, korábban saját elmondása szerint főként vezetői beosztásokban dolgozott az ETO tulajdonos, Mányi József cégeinél.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz