Fotó: fcajka.hu

NB II: "Sokszor csalnak nekik a játékvezetők" - nem fogta vissza magát a vezetőedző a Diósgyőr elleni meccs után

Jeney Gyula szerint legalább nyolc tizenegyest nem kapott már meg az Ajka elmúlt meccseken.
Nyikes Zoltán 2023. február 13., hétfő 12:28
Fotó: fcajka.hu
Jeney Gyula szerint legalább nyolc tizenegyest nem kapott már meg az Ajka elmúlt meccseken.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 13., hétfő 12:28

Vasárnap a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy az NB II 23. fordulójában a Diósgyőr 1-0-ra megverte idegenben az Ajkát, így a borsodiak zsinórban a negyedik győzelmüket aratták. A lefújást követően a hazaiak vezetőedzője nagyon elégedett volt csapata játékával és egy tizenegyesgyanús szituációról is szót ejtett.

– Sokkal jobban szeretek így kikapni. Tudom, hogy nehéz ezt átállítani az emberekben, a szurkolókban vagy a játékosokban, de engem nem érdekel az eredmény. Kikaptunk 1-0-ra, lehetett volna 1-1 is, de macska-egér harc volt a pályán. Óriási fölényben játszottunk a Diósgyőr ellen, lefociztuk őket, erre lehet építeni. Persze a szurkolóban az marad meg, hogy kikaptunk 1-0-ra. Magamban keresem a hibát, hiszen ezúttal is nagy fölényben, brutális focit játszottunk, viszont mégsem tudtunk megnyerni egy ilyen meccset – mondta Jeney Gyula.

Jeney hozzátette, nagyon jól szálltak be a cserék és jól működött a csapat akkor is, amikor játékrendszert váltottak.

– Eddig nyolc tizenegyesből egyet sem kaptunk meg, míg a Diósgyőr a Tiszakécske ellen egy kamutizenegyest kapott, amikor Zamostny beleütött a labdába – utalt vissza az elmúlt mérkőzésekre is Jeney. – Ezen a meccsen most Szatmári ütött bele a labdába, amikor Szarka átemelte, de nem adtak tizenegyest. Tudjuk, hogy a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus is a neve miatt nyeri meg a meccseit, sokszor csalnak nekik a játékvezetők. De ezzel nincs probléma, mert a bírók ezt nem tudatosan csinálják, a nagycsapatok ettől számítanak nagycsapatnak, háromszor jöttek át a térfelünkön, majd befejeltek egy rögzített játékhelyzetet és nyertek. Gratulálok nekik, mert egy nagycsapat ismérve, hogy egy ilyen meccset is meg tud nyerni.

Olvastad már?
Így erősítenek a téli piac utolsó napjaiban az NB I csapatai - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a téli átigazolási időszakban az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz