Fotó: haladas.hu

NB II: Kiderült, miért nem kapott licencet a Haladás - rendkívüli ülést tartottak a tulajdonosok

A klub tulajdonosai folytatni és a csapatot működtetni kívánják, lehetőleg az NB II-ben. Hivatalosan is fellebbeznek az MLSZ-nél.
Csakfoci.hu 2024. május 16., csütörtök 11:09
Fotó: haladas.hu
A klub tulajdonosai folytatni és a csapatot működtetni kívánják, lehetőleg az NB II-ben. Hivatalosan is fellebbeznek az MLSZ-nél.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 16., csütörtök 11:09

Mint ismeretes, a nagymúltú Haladás rendkívül nehéz helyzetben van, és egyre inkább távolodik az NB II-től. Ez igaz még akkor is, ha a tabellán egyelőre bennmaradást jelentő helyen áll, de csak három pontra a veszélyzónától. A szombathelyi klub ráadásul komoly financiális gondokkal küzd, olyannyira, hogy a MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Haladás licenckérelmét már két ízben is elutasította. Nem sokkal ezután lemondott Szántó Erzsébet ügyvezető, míg korábban Alexandar Jovic vezetőedző is a posztjáról.

Mindezeket követően, szerdán este, a rendkívüli tulajdonosi egyeztetésen kiderült az is, hogy miért került elutasításra a Szombathelyi Haladás Kft. a következő szezonra vonatkozó licencének kérelme az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága által.

Az ok a pénzügyi kritériumok nem megfelelősége: az indoklásban a reklámbevételek elmaradása a legfontosabb ok, ami alapján az Elsőfokú Licencadó Bizottság nem látja kellően alátámasztottnak a „vállalkozás folytatásának elvét

- írja a haladas.hu, hozzátéve, hogy a döntés ellen 8 napon belül, május 18-ig lehet fellebbezni.

A közlemény szerint "pénzügyi és bevételi szempontból a klub legfontosabb értéke a versenyrendszerben való indulási joga (licence), amelyből a férfi felnőtt csapat NB II-es, a női felnőtt csapat NB I-es, valamint a jelenleg Vas megye 1. osztályt megnyerő csapatnak esélye van az NB III-as licenc megszerzésére."

A tulajdonosok az egyeztetésen felvetett javaslatokat megvitatták és kijelentették, hogy a klubot a jövőben is működtetni kívánják és ezt a licenckérelem fellebbezésében mindenképpen rögzíteni kérik

A klub jogi képviselője és az ügyvezető a fellebbezés dokumentációját az egyeztetés alapján összeállítja, majd megküldi az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának az előírt határidőig.

A tagi egyeztetésen a tulajdonosok közös döntése alapján a szurkolók képviselői is részt vettek két fővel, akiket a május 28-án tartandó taggyűlésre is meghívtak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz