Fotó: dvtk.eu

NB II: Gaboni támadó duplája döntötte el a Diósgyőr-Gyirmót rangadót

A Diósgyőr 20 éves gaboni csatára, Jérémie Obounet első góljait szerezte, ezzel el is döntötte a Gyirmót elleni mérkőzést.
Budai László 2023. március 6., hétfő 20:48
Fotó: dvtk.eu
A Diósgyőr 20 éves gaboni csatára, Jérémie Obounet első góljait szerezte, ezzel el is döntötte a Gyirmót elleni mérkőzést.
Szerző: Budai László 2023. március 6., hétfő 20:48

Eseménydúsan kezdődött a Diósgyőr-Gyirmót NB II-es rangadó. A vendégek negyedóra alatt kétszer is centikre jártak a vezetés megszerzésétől: Pethő a 7. percben 17-ről a felső lécet, majd öt perccel később jobbról, kiszorított szögből a kapufát találta el. A hazaiak Könyves 15 méteres lövésével veszélyeztettek, de a labda egy kicsivel a bal alsó mellé ment.

A 24. percben ismét Könyves szerezhetett volna gólt, de közeli lövését blokkolták, majd a másik oldalt Soltész mozgatta meg az először kezdő Senkó Zsombort, a Juventusnál nevelkedett kapus a bal alsó elől szedte ki a gyirmóti lövését.

Vezetést végül a DVTK szerzett: Lőrinczy bal oldali szögletét Szatmári fejelte a 41. percben a rövidről a kapuba (1-0).

A második játékrész elején gyorsan egyenlített a Gyirmót: Medgyes passza után Pethő készített le Soltésznak, aki néhány méterről előbb a felső lécet találta telibe, majd a hozzá szerencsésen visszapattanó labdát már a bal felsőbe helyezte (1-1).

Nem sokkal később már újra a hazai csapat vezetett: Lukács hosszúra ívelése után Lőrinczy lőtt az ötös sarkáról kapura, a kapus belekapott a labdába, amely a gólvonal előtt álló Obounet-hez pattant, ő pedig egy igazítás után az üres kapuba lőtt (2-1).

A 77. percben Obounet a találkozót is lezárta: Lukács jobb oldali beadása után elpattant a kijövő Hársfalvi keze alatt a labda, amelyet a fiatal gaboni támadó kissé szerencsésen a hosszúba "pofozott".

A Diósgyőr ezzel 3-1-re nyert, és visszavette a vezetést az MTK-tól a tabella élén.

NB II, 26. forduló

Diósgyőr-Gyirmót 3-1 (Szatmári 41., Obounet 61., 77., ill. Soltész 51.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz