NB II: A Diósgyőr szűkös győzelemmel lepte meg magát a 113. születésnapon - tovább menetelnek az élvonal felé

A DVTK Lukács Dániel 11-esből szerzett góljával verte 1-0-ra a Tiszakécskét a klub 113. születésnapján.
Budai László 2023. február 6., hétfő 20:49
A DVTK Lukács Dániel 11-esből szerzett góljával verte 1-0-ra a Tiszakécskét a klub 113. születésnapján.
Szerző: Budai László 2023. február 6., hétfő 20:49

Hazai fölényt hozott a Diósgyőr-Tiszakécske NB II-es bajnoki első félideje. A miskolciak a 17. percben veszélyeztettek először, ekkor Lőrinczy jobb oldalról beívelt labdáját Bárdos fejelte kapura, ezt Antal kiütötte, majd Könyves 16-ról, félfordulatból a felső lécet találta el. Újabb 17 perc után már eredményes tudott lenni a Diósgyőr: Zamostny kezére pattant a labda a 16-oson belül, a megítélt 11-est Lukács lőtte a bal alsóba (1-0). A hajrában még Lőrinczy is próbálkozott, 16-ról leadott lövését ki tudta ütni Antal. Az utolsó percekben pedig Zamostny egy kavarodás végén egyenlíthetett volna, de Könyves blokkolt a saját ötösénél.

A Diósgyőr a 66. percben növelhette volna előnyét, amikor Lukács lépett ki nagy ziccerben, de fölé bombázott. Tíz perccel később Cseke volt centikre a gólszerzéstől, lövése egy kevéssel a bal kapufa mellé pattant.

Több gól már nem született, így a DVTK 1-0-s győzelemmel lepte meg magát saját születésnapján. Legutóbbi 13 bajnokijából 11-et megnyerve menetelnek az élvonal felé a miskolciak.

Jegyzőkönyv

NB II, 22. forduló

Diósgyőr-Tiszakécske 1-0 (Lukács 34.)

Diósgyőr: Danilovic - Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Medgyes - Lőrinczy, Bényei, Bertus (Cseke, 66.) - Könyves (Jurek, 66.), Eppel, Lukács

Tiszakécske: Antal - Oláh, Vachtler (Winkler, 59.), Máté, Végső, Farkas (Geiger, 75.), Biben (Gyurján, 59.), Balázs, Kiss, Szekér (Erdei, 75.), Zamostny (Vólent, 59.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz