NB I: BL-győztes klubhoz igazolt Ázsiába a szezon egyik legjobb góllövője

Az NB I-es góllövőlista harmadik helyén álló Koszta Márk Ázsiában folytatja pályafutását. Új klubja 2020-ban ázsiai Bajnokok Ligáját is nyert.
Mokány Lajos 2022. március 23., szerda 8:41
Az NB I-es góllövőlista harmadik helyén álló Koszta Márk Ázsiában folytatja pályafutását. Új klubja 2020-ban ázsiai Bajnokok Ligáját is nyert.
Szerző: Mokány Lajos 2022. március 23., szerda 8:41

A ztefc.hu beszámolója szerint a játékost átigazolási díj ellenében értékesítette a zalai klub az Ulsan Hyundai csapatának, mely vezeti a dél-koreai bajnokságot és 2020-ban ázsiai Bajnokok Ligáját is nyert.

A 25 éves csatár 2020 nyarán érkezett Zalaegerszegre az Újpest FC csapatától. Koszta Márk az elmúlt bő másfél évben 25 gólt szerzett kék-fehérben, ezek közül 19-et az NB I-ben. Az idei szezonban 11 alkalommal talált be, ezzel a harmadik helyen áll a hazai bajnokság góllövőlistáján.

„Hirtelen érkezett az ajánlat Koszta Márkért és figyelembe kellett vennünk, hogy ez egy nagy lehetőség számára, így nem szerettünk volna a sikereinek az útjába állni. A klub filozófiája, hogy segítse a játékosokat a karrierjük építésében, ahogy ez Márk esetében is történt. Sok sikert kívánunk neki!” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a klub elnöke, Végh Gábor.

Koszta Márk így búcsúzott a Zete-szurkolóktól.

„Gyorsan jött ez a lehetőség. Tudom, hogy van még pár meccs a bajnokságból és sajnálom, hogy nem tudom befejezni a társakkal a szezont, de ez nagy lehetőség a pályafutásomban. A szombati mérkőzés után érkezett az ajánlat és hálás vagyok a klubnak, hogy elengedett. Nagyon jól éreztem magam Zalaegerszegen, újra tudtam indítani a karrieremet és sikerült jó teljesítményt nyújtanom, főként Waltner Róbert kezei alatt, aki mindvégig bízott bennem. A szurkolók mindig a csapat mellett voltak, még ha nem ment nekünk, akkor is biztattak, így nyugodtan mondhatom, hogy szívembe zárom Zalaegerszeget.”

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz