ZTE

Gyász: Elhunyt a korábbi élvonalbeli játékos - így emlékezett vissza rá az egykori magyar szövetségi kapitány

December utolsó napjaiban, életének 68. évében, Pécsett elhunyt Házi Ferenc, a ZTE labdarúgócsapatának korábbi játékosa - írja a zaol.hu.
Csakfoci Admin 2022. január 8., szombat 20:00
December utolsó napjaiban, életének 68. évében, Pécsett elhunyt Házi Ferenc, a ZTE labdarúgócsapatának korábbi játékosa - írja a zaol.hu.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. január 8., szombat 20:00

Házi Ferenc 1954. április 3-án Gerjenben született. 1982-ig a Kaposvári Rákóczi labdarúgója volt, s 1982 nyarán került a ZTE együtteséhez. Még abban az esztendőben, október 16-án, egy Honvéd elleni, 1-1-re végződött hazai mérkőzésen mutatkozott be a ZTE csapatában, amelyben Török József helyére állt be.

Összesen 35 élvonalbeli mérkőzést játszott kék-fehérben, s két gólt szerzett. Utolsó mérkőzését 1984. szeptember 12-én, Pécsett vívta egerszegiként (0-0), ahol a második játékrészben éppen a Pécsről igazolt Nagy Tamásnak adta át helyét a Gellei Imre által irányított, a szezon végén a ZTE addigi történetének legjobb eredményét elérő csapatban.

Gellei Imre, a ZTE akkori edzője (későbbi szövetségi kapitány) így emlékezett vissza a Zalatáj Kiadónak a kiváló középpályásra.

- Azon a poszton több kiváló labdarúgója volt a ZTE-nek, de ő játékintelligenciája, jó mentalitása miatt megbízható pontnak számított. Dicséretes volt az edzésmunkája is.

Nyugodjék békében!

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO
Antonio Munoz
Úgy tudjuk, egyre kisebb az esély arra, hogy Antonio Munoz marad az ETO vezetőedzője.
Puskás Akadémia
Alexandru Baluta
A felcsútiak távozó román légiósa az egyik közösségi oldalon elbúcsúzott NB I-es csapatától.
Kisvárda
3 távozó, a gólkirály marad
A szabolcsiak az MTK-hoz igazoló Hej Viktor mellett további két távozót is bejelentettek a mai napon.
Tovább az összes átigazoláshoz