Fotó: romania.postsen.com
ZTE

Eldőlt, melyik NB I-es csapathoz igazol a Csíkszereda magyar tehetsége - hivatalos

A ZTE-ben folytatja pályafutását a Csíkszereda fiatal hátvédje, Gergely Botond, aki a klub hivatalos oldalán jelentette be a távozását.
Póczik Dávid 2022. június 29., szerda 9:22
Fotó: romania.postsen.com
A ZTE-ben folytatja pályafutását a Csíkszereda fiatal hátvédje, Gergely Botond, aki a klub hivatalos oldalán jelentette be a távozását.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 29., szerda 9:22

Az NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE együttesében folytatja pályafutását a Csíkszereda 19 éves tehetsége, Gergely Botond. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a kétszeres Elitliga bajnok és egyszeres Elitkupa-győztes labdarúgó Magyarországon folytatja a karrierjét, csak az új csapata kiléte volt kérdéses.

- A bajnoki elődöntő második mérkőzése előtt szólt az elnök úr, hogy van egy ajánlatom Zalaegerszegről. Mondta, hogy gondoljam át, szeretném-e csinálni, majd ha adok egy választ, akkor elkezdik a tárgyalásokat. Én úgy éreztem, hogy ez egy nagyon jó lépés lenne a karrieremben, hogy elsőosztályban tudnék játszani. Ezután felvettem a kapcsolatot a menedzseremmel és ő megegyezett a klubbal. Nagyon nehéz a búcsú számomra, hiszen 8-9 évet töltöttem a klubnál, itt tanultam meg focizni, segítettek mindenben az akadémián is - idézte fel az átigazolás menetét a székely játékos a csíkszeredai klubnak.

Korábban a román sport.ro úgy értesült, hogy jó esély van arra, hogy Gergelyt honosítják is a magyarok. A 19 éves belső védő az előző idényben 15 bajnokin játszott a második ligában, az U19-es Eb-n a románok mindhárom találkozóját végigjátszotta.

Olvastad már?
A Honvéd új edzője: "Az egyik héten isten lehetsz, a másikon már nem annyira" - reagált arra is, leigazolják-e az év játékosát
Kedd délután a Honvéd sajtóeseményt tartott, amelyen a csapat új vezetőedzője, Tam Courts a csakfoci.hu kérdéseire is válaszolt. A skót tréner beszélt első tapasztalatairól, az esetleges igazolásokról és a szurkolókról is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz