ZTE

Az NB I óriáslábú támadója: "Szeretnék gólkirály lenni és Magyar Kupát nyerni"

Eduvie Ikoba, a ZTE amerikai támadója holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját. A csatárnak annyira megjött az étvágya, hogy a gólkirályi címig meg sem állna, de még egy kupagyőzelmet is begyűjtene az egerszegiekkel.
Privacsek András 2022. október 23., vasárnap 13:23
Eduvie Ikoba, a ZTE amerikai támadója holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját. A csatárnak annyira megjött az étvágya, hogy a gólkirályi címig meg sem állna, de még egy kupagyőzelmet is begyűjtene az egerszegiekkel.
Szerző: Privacsek András 2022. október 23., vasárnap 13:23

Ikoba 2019-es Magyarországra érkezése során eleinte azzal került be a hírekbe, hogy 50-es cipőben futballozik. A csatár most elmondta, hogy lett a ZTE játékosa.

- A volt barátnőmnek nagy szerepe volt ebben - mondta az amerikai támadó a jenkifoci.blog.hu-nak. - Ő profi kosárlabdázóként játszik a magyar bajnokságban, korábban pedig a Darmouth College-ben sportolt. Ott találkoztunk a főiskolán. Ő néhány évvel hamarabb végzett és visszatért Magyarországra, én pedig meglátogattam őt a szünetekben. Az egyik ilyen látogatás során egy családi barátnak köszönhetően el tudtam menni egy próbajátékra a ZTE-hez, ahol 2020 nyarán végül szerződést kínáltak. Ez tökéletes lehetőség volt számomra, hiszen úgy kezdhettem el a profi karrieremet, hogy közben a barátnőmhöz is közel lehettem.

Voltak lehetőségeim próbajátékra más országokban is de úgy éreztem, Magyarországon fejlődhetek a legjobb ütemben.

Az első zalaegerszegi éve még nem volt túl sikeres, ezt követően Szlovákiában töltött két szezont.

- A szlovák bajnokságban több a fiatal játékos, ebből adódóan a játék intenzitása nagyobb és sokkal fizikálisabb a stílus. Ugyanakkor, a magyar bajnokság technikailag és taktikailag nagyobb minőséget képvisel. Szlovákia azért segített sokat a fejlődésemben, mert az ottani csapatom, a Trencsén még a szlovák átlaghoz képest is sokkal pörgősebb futballt játszott, ez pedig rákényszerített arra, hogy új szintre emeljem a játékomat. Gyorsabban kellett gondolkodnom és reagálnom az adott játékhelyzetekre.

Noha soha nem sikerült kivívnom, hogy állandó kezdő legyek, de rengeteget fejlődtem az első magyarországi évemhez képest.

- Ezért is motivált nagyon, hogy visszatérjek a Zalaegerszeghez és megmutassam, mit tudok.

Az idei szezonban az NB I egyik legőlerősebb játékosa, hiszen Adama Traoréval és Varga Barnabással közösen vezetik a góllövőlistát 7-7 találattal.

- A szlovákiai kaland mentálisan megerősített. Több nehézséggel is meg kellett küzdenem az ottani időszakban, de ezekkel sikerült megbirkóznom és úgy tértem vissza Magyarországra, hogy teljes bizodalmam van Istenben és saját magamban. Minden meccsen és edzésen igyekszem száz százalékot nyújtani. Hiszem, hogy az általam leküzdött sok nehézségnek meglesz a gyümölcse. Tudom, hogy mindennek oka van. A csapattal szeretném megnyerni a Magyar Kupát és kivívni az európai kupaszereplés lehetőségét. Emellett szeretnék gólkirály lenni idén az NB 1-ben. Ezek nehéz célok, de mindkettőt elérhetőnek tartom, csak keményen és kitartóan kell dolgozni értük.

A teljes interjú itt olvasható.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz