Fordulat: Az újonchoz kerül a Honvéd bajnokcsapatának alapembere

Honlapunk információi szerint egy-két napon belül hivatalosan is bejelenti új csapata a Paksról távozó középhátvédet.
Nyikes Zoltán 2019. augusztus 31., szombat 9:57
Honlapunk információi szerint egy-két napon belül hivatalosan is bejelenti új csapata a Paksról távozó középhátvédet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. augusztus 31., szombat 9:57

Péntek délután a Paksi FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 23 éves középhátvéddel, Bobál Dáviddal. Az első hírek szerint úgy tűnt, hogy a korábbi korosztályos magyar válogatott játékos visszatér nevelőegyesületéhez, a Budapest Honvédhoz, ám információnk szerint máshol folytatja pályafutását.

Honlapunk úgy tudja, hogy a 24 éves játékos végül az NB I-es újonc Zalaegerszeghez teszi át székhelyét, a hivatalos bejelentésre pedig 1-2 napon belül sor kerülhet. Érdekesség, hogy a középhátvéd így a Honvéd után újra együtt játszhat ikertestvérével, a Gergellyel.

Bobál Dávid 2013 augusztusában csatlakozott a kispestiek felnőttcsapatához, ahol először csupán a 2013/14-es kiírás utolsó fordulójában lépett pályára a Debreceni VSC elleni idegenbeli mérkőzésen. A következő szezont a másodosztályú Sopronnál töltötte, ahol alapemberré vált, így a Honvédhoz való visszatérését követően már az NB I-ben is kirobbanthatatlan volt a piros-feketék kezdőjéből.

A védő a 2016/17-es évadban fontos tagja volt a kispestiek bajnokcsapatának, majd 2018 nyarán légiósnak állt és a cseh élvonalbeli Dukla Prahához szerződött. Klubváltása után sérülést szenvedett, ennek következtében egy mérkőzésen sem lépett pályára ősszel, a csehek pedig 2018 decemberében felbontották a szerződését.Bobál a tavaszt Pakson töltötte, ahol 5 élvonalbeli meccsen jutott lehetőséghez, a most futó szezonban pedig még nem játszott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz