ZTE-Honvéd botrány: Moniz súlyos eltiltást kapott, mindkét csapat ellen eljárás indult

Az MTK-Siófok NB II-es meccsen történteknek is lesznek következményei.
Dudás Gábor 2022. október 25., kedd 17:30
Az MTK-Siófok NB II-es meccsen történteknek is lesznek következményei.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 25., kedd 17:30

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, ritkán látott jelenetnek lehettünk szemtanúi a szombati ZTE-Honvéd NB I-es bajnoki második félidejében. Az 54. percben Manzinga és Szabó Alex kapott össze a pályán, amiért mindkét játékost sárga lappal jutalmazta Bognár Tamás játékvezető.

Ezt követően azonban heves reklamálásba kezdett az oldalvonal mellett a zalaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz, aki piros lapot kapott, majd a kispesti drukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt felbőszült holland vezetőedző lehívta a csapatát a pályáról.

A tréner hazájában nemrég arról beszélt, hogy ha eltiltják a piros lapja miatt, akár az UEFA-ig (vagy Orbán Viktor miniszterelnökig) is elmegy, hogy bizonyítsa igazát.

Nos, az MLSZ kedden bejelentette, hogy

Moniz 2022. október 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 hónapra szóló eltiltást kapott.

Ugyancsak bejelentették, hogy "a FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt."

Az MTK-Siófok után történteknek is lesz következménye

Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, a kék-fehérek megengedhetetlennek nevezték a a mérkőzés után történteket, a Balaton-partiak pedig közleményükben ugyancsak elítélték szurkolóik viselkedését és rigmusait, elhatárolódva azoktól.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. A gyűlölet nem pálya

- tette hozzá az MLSZ az eljárásokhoz.

Olvastad már?
Kubatov bekeményített és kitiltott 5 évre 10 Fradi-szurkolót: "A Zvezda elleni meccsen történt néhány olyan dolog..." - itt a bejelentés
Szerb szurkolóknak adott el jegyeket néhány fradista, valamint kiégették a labdafogóhálót, pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára és fenyegetőleg léptek fel társaikkal szemben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz