Fotó: molfehervarfc.hu

Vidi: Dunaszerdahelyről igazoltak magyar játékost - hivatalos

A következő szezonban kölcsönben a MOL Fehérvárt erősíti a sérülését maga mögött tudó Szendrei Ákos.
Budai László 2022. augusztus 30., kedd 10:15
Fotó: molfehervarfc.hu
A következő szezonban kölcsönben a MOL Fehérvárt erősíti a sérülését maga mögött tudó Szendrei Ákos.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 30., kedd 10:15

A Dunaszerdahely és a MOL Fehérvár megállapodása alapján a Vidiben folytatja pályafutását Szendrei Ákos - számolt be róla az NB I-ben szereplő klub hivatalos honlapján.

A 19 éves csatár 2003. január 23-án született Szekszárdon. Pakson nevelkedett, a tolnai együttes saját nevelésű játékosaként a 2019/2020-as szezonban mutatkozott be az NB I-ben. Második szezonjában már két gólt is szerzett a paksiak színeiben, ahol 11 élvonalbeli és 4 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára. 2021 szeptemberében igazolta le a felvidéki DAC, ahol a mögöttünk hagyott idényben két szlovák élvonalbeli bajnokin játszott, majd sérülés miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére

Az U15-től az U19-es válogatottig minden utánpótlás-válogatottban pályára lépett, az U18-as és U19-es nemzeti csapatban két-két gólt szerzett.

- Szeretnék minél több játéklehetőséget kiharcolni magamnak az edzéseken, és jó játékkal, gólokkal szeretném segíteni a Vidit. Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, bízom benne, hogy sikeres időszak áll előttem és a klub előtt is.

Túl vagyok a sérülésemen, újult erővel várom a szezont. Nagyon motivál az is, hogy újra ott legyek az utánpótlás-válogatottban, szeretném magamat ismét megmutatni címeres mezben is

- nyilatkozta a szerződés aláírása után Szendrei Ákos.

- Ákos 2003-as születésű, korosztálya egyik nagy csatártehetsége, akinek a tavalyi sérülése miatt kicsit megtorpant a karrierje, de bízunk benne, hogy hamar visszanyeri régi formáját és segíteni tud majd a csapatnak. Ismerjük az utánpótlás-válogatottakból, asszisztensedzőnk, Preisinger Sándor dolgozott is már vele korábban, tud játszani csatárként, és az ék mögötti pozícióban is. Sok sikert kívánunk neki Vidi-mezben! - mondta Sallói István sportigazgatója.

Szendrei Ákos a 14-es számú mezben játszik majd, kölcsönszerződése 2023. június 30-ig szól.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz