Spanyol harmadosztályú csapat ellen ikszelt a Vidi, kikapott a Puskás a Baseltől - videók

Armin Hodzic a 88. percben mentette döntetlenre a Vidi a spanyol harmadosztályú Linense elleni felkészülési mérkőzését, a Puskás Akadémia egygólos vereséget szenvedett a svájci Baseltől.
Csakfoci Admin 2019. január 17., csütörtök 17:50
Armin Hodzic a 88. percben mentette döntetlenre a Vidi a spanyol harmadosztályú Linense elleni felkészülési mérkőzését, a Puskás Akadémia egygólos vereséget szenvedett a svájci Baseltől.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 17., csütörtök 17:50

Vidi - RB Linense

Viszonylag hamar bekezdett a spanyol harmadosztályban szerénykedő Linense, hiszen a 6. percben Mai 12 méteres lövését kellett védenie Kovácsiknak. A folytatásban többször hárított a Vidi kapusa, ahogy a 10. percben magabiztosan öklözte el a labdát. Öt perccel később már Kovácsik tehetetlen volt: Pirulo futott el a jobb oldalon, majd középre adott, és a második ütemben érkező Ahmed hét méterről laposan a kapuba lőtt (0-1). A folytatásban a Vidi próbálkozott az egyenlítéssel - előbb Scepovics nem érte el a labdát, majd egy védő blokkolta Elek lövését  - számolt be a molvidi.hu.

A második játékrészben Huszti ívelt volna Juhász fejére, de a szél megdobta a játékszert, így a védő nem érhette azt el. A 61. percben sorcserét hajtott végre Marko Nikolics vezetőedző, bízva az esetleges egyenlítésben. A hátralévő szűk félórában Hangya is próbálkozott szabadrúgásból, de a sorfalat találta el. Az utolsó tíz percben küzdött becsülettel a Vidi, amelynek eredménye a 88. percben meg is lett: Kovács szólója után adott egy pazar labdát Hodzicnak, aki nyolc méterről hatalmas gólt eresztett a spanyolok kapujába (1-1).

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés (Spanyolország):

Vidi - RB Linense 1-1 (Ahmed 15., ill. Hodzic 89.)

Vidi I. félidő: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Huszti, Nikolov, Elek - Milanov - Futács, Scsepovics

Vidi II. félidő: Hársfalvi - Hangya, Vinícius, Tóth, Tamás - Réti, A. Hadzic, Berecz - Kovács - Hodzic, E. Hadzic


Basel - Puskás Akadémia

A mérkőzés elején egy Van Wolfswinkel-lesgól jelezte, hogy az Európa-ligás FC Basel nem veszi félvállról a felcsútiak elleni felkészülési mérkőzést. Kisvártatva a vezetést is megszerezték a helvétek: Braniszlav Danilovicsot szerelték a tizenhatoson belül, a belül érkező Ajeti pedig a hálóba gurított (1–0). A első félidőben leginkább az történt, amit az ezúttal tiszta fehérben futballozó piros-kékek akartak, Szolnoki Rolandnak egy ízben például a gólvonalról kellett mentenie - írja a pfla.hu.

A második játékrészben aztán már a felcsútiak előtt is akadtak helyzetek; előbb Liridon Latifi beadása után Kiss Tamás lövését fogta a svájci kapus, majd egy betörés végén Benedik Mioc lőtt a bázeliek kapuja mellé. A legnagyobb helyzetet Bacsana Arabuli hagyta ki, aki Osváth Attila tökéletes beadását fejelte a kapu mellé. Az eredmény a 87. percben módosult – ekkor a svájci válogatott Fabian Frei vette be a felcsútiak kapuját egy jobb oldali támadás végén (2–0). Kisvártatva jött a Puskás-válasz: szabadrúgást kapott a Puskás Akadémia a svájci tizenhatos előtt, Latifi pedig szépen tekert a kapu jobb oldalába, kialakítva ezzel a 2–1-es végeredményt.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés (Spanyolország):

Basel - Puskás Akadémia 2-1 (Ajeti 9., Frei 87., ill. Latifi 90.)

Puskás Akadémia: Danilovics – Szolnoki, Heris, Poór, Nagy Zs. – Mioc, Balogh B. – Latifi, Knezevic, Kiss T. – Radó A.

Csereként beálltak: Osváth, Hadzsiev, Bokros, Tamás N., Komáromi Gy., Arabuli

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz