Vasas: "Mi be vagyunk kötve Storckhoz" - a fiatalokról és a kapitány kritikájáról is beszéltek

Vancsa Miklós ügyvezető a Vasas stratégiájáról, meglepő első helyéről és a sokat emlegetett fizikai tesztekről is szót ejtett.
Dudás Gábor 2016. szeptember 9., péntek 15:51
Vancsa Miklós ügyvezető a Vasas stratégiájáról, meglepő első helyéről és a sokat emlegetett fizikai tesztekről is szót ejtett.
Szerző: Dudás Gábor 2016. szeptember 9., péntek 15:51

A Vasas nem csak meglepő első helyével, de a fiatal játékosok foglalkoztatásával is kiemelkedett eddig a mezőnyből az NB I-es szezonban. Vancsa Miklós, az angyalföldiek ügyvezetője erről és Michael Oenning vezetőedző ebbéli szerepéről is beszélt a Sport TV „Mai helyzet” című műsorában.

- Már Szanyó Károly kinevezésénél kritérium volt, hogy olyan edzőt válasszunk, aki a fiatalokhoz bátran nyúl, aki be meri őket tenni a csapatba és elfogadja ezt a statégiát, amit mi követni szeretnénk. Ennek a csapatnak az alapjait Szanyó Károly tette le, néhány idősebb játékos - mint például Ferenczi István – segítségével. Nála, Simon Antalnál és Michael Oenningnél is fontos volt, hogy fogadja el, hogy mi fiatalokat is szeretnénk beépíteni a csapatba. És ezt mindannyian el is fogadták és meg is tették.

Meddig tarthat a Vasas sorozata? – kapta meg a kérdést Vancsa Miklós.

- Nem foglalkozunk ezzel, tesszük a dolgunkat, menni kell előre, meglátjuk, mi lesz a vége. Most elsők vagyunk, emiatt nagyon boldogok vagyunk és reméljük, minél hosszabban kitart majd ez a sorozat. Abban csak reménykedünk, hogy a legvégéig, de nyilván tudjuk az erőviszonyokat, tisztában vagyunk, hogy ez a keret hová várható, és azt mindenképpen szeretnénk elérni. Ennek a csapatnak néhány év múlva lehet az igazi kifutása, remélem, hogy addig együtt is marad.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy milyen a háttér a korábbi évek zűrzavaros és sokszor pénztelen korszakát követően.

- Azzal, hogy mi volt akkor, nem kívánok foglalkozni. Mi visszajöttünk, amit ígérünk, azt teljesítjük, nem vállaljuk magunkat ma sem túl. Remélem, hogy ez a stabil háttér és precizitás segíti a szereplésünket majd.

Ferenczi István erőnléti edző (sőt, mint kiderült, továbbra is igazolt játékos) Bernd Storck emlékezetes, egyes válogatott kerettagok erőnlétét és a fizikai teszteket ért kritikája kapcsán is megszólalt a műsorban.

- A játékosok is érzik, hogy kapnak terhelést. Én egész pályafutásom során úgy gondoltam, mind itthon, mind külföldön, hogy ami jó és működhet - akár erőfejlesztésről, akár állóképesség-fejlesztésről van szó például –, azt fel kell jegyezni. Ezeket saját magamon próbáltam ki, hogy valóban fejlődök-e tőle, nehogy olyat kérjek, amiről tudom, hogy nem működik. Ezeket próbálom átadni és minél több tudást is begyűjteni, hogy fejlődjön a csapat és én is. Próbáltunk már a bajnoki rajtra 100 százalékos állapotba kerülni, azt a tesztet, amit a válogatott elvégzett, mi is elvégeztük. Tudom, hogy nem lett a mi eredményünk rossz, de nyilván kell és fogunk is még fejlődni.

- Mi "be vagyunk kötve" Storck úrhoz Michael Oenningen keresztül, jó kapcsolatot ápolnak, nálunk ez az egész kevésbé okoz problémát a fizikai felkészítésben, vannak ebben a témában egyeztetések – tette ehhez a témához hozzá Vancsa Miklós.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz