Vasas: "Még egyszer nem kockáztathattunk" - Vancsa az első helyről

Az ügyvezető szerint most örömteli és büszkeség a listavezető klubnál dolgozni Angyalföldön. (Harmad)szezonértékelés.
Dudás Gábor 2016. október 3., hétfő 15:52
Az ügyvezető szerint most örömteli és büszkeség a listavezető klubnál dolgozni Angyalföldön. (Harmad)szezonértékelés.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 3., hétfő 15:52

TOVÁBB: A teljes interjú itt elolvasható - kattints! 

 

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezetője a klub honlapjának adott interjúban értékelte az NB I első helyén álló angyalföldiek eddigi szereplését. A beszélgetésből idézünk az alábbiakban.

A múlt évi bajnokság "megrázkódtatásai" után mit tartott a csapat vezetése a legfontosabb teendőjének, hogy az idén elkerüljük a „szívinfarktus” közeli helyzeteket?

- Azonnal adta magát a feladat, és eltökéltek voltunk abban, hogy még egyszer nem kockáztathatunk. Úgy ítéltük meg, hogy sokkal nyugodtabb évre van szüksége ennek a fiatal csapatnak. Bár az látszott az utolsó bajnoki mérkőzéseken, hogy egyre inkább egymásra talált a közösség, annak edzője és lelkes szurkolótábora. Szükségszerű volt néhány kulcspozíció megerősítése, stabilizálása, és a meghatározó játékosaink megtartása, illetve néhány fiatal szerződésének a meghosszabbítása is.

A fogadóirodáknál egyébként már a Vasas a harmadik legnagyobb esélyes a bajnoki címre.

 

Ha már a fiatalokat említette. Nap-mint-nap örömmel csodálkozhatunk rá arra a tényre, hogy csapatunk keretének a fele 22 évnél fiatalabb!

- Elégedettséggel tölt el az a tudat, hogy fiatal játékosaink egyre érettebb formát mutatnak, jó néhányuk már a felnőtt válogatott kapuját döngeti, miközben zökkenőmentesen tudjuk tartani stratégiai elképzelésinket.

 

Térjünk vissza a keret átalakítására. Így szerették volna? Amely posztokon indokoltnak látták az erősítést, ott ez sikerült is?

- Az átigazolásokkal kapcsolatos elgondolásaink nagyjából meg is valósultak, mondhatom, hogy hellyel-közzel az új emberek be is jöttek. De hadd legyek egy kicsit konkrétabb. Hermány Bence, egy kiváló ember, és nagyszerű kapus. Még sokat fog fejlődni, és lesz belőle egy rutinos jó hálóőr, amilyet mi szerettünk volna, amely szándékunk Polekszics személyében telitalálat lett. Sajnálatos, hogy megsérült. Addig viszont  kiválóan védett, és azon a néhány meccsen pontokat hozott a csapatnak. Azonban az élet nagy rendező! A roppant jó képességekkel megáldott Nagy Gergő, ugyanolyan magas színvonalon pótolja most őt.

 

(…) Hogyan értékeli az eddig eltelt 11 mérkőzést?

- Összességében elégedett vagyok az eddig mutatott játékkal, és az azzal párosuló eredményességgel. Most örömteli és büszkeség a Vasas vezetőjének lenni. Gratulálok a csapatnak, az edzői stáb minden tagjának, a technikai személyzetnek, és mindenkinek aki bármennyit is segített az elmúlt időszakban a csapatnak. Nagyon köszönöm a magam, és a csapat minden tagjának nevében a Földön élő összes Vasas-szurkoló támogatását, és biztatását. És kiemelten hálás vagyok mindazoknak, akik rendszeres látogatói a hazai, és idegenbeli mérkőzéseinknek, ahol minden alkalommal lelkes szurkolásukkal visszacsempészték a régi idők sikeres időszakainak hangulatát.

 

TOVÁBB: A teljes interjú itt elolvasható - kattints! 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz