Vasas: Magyar tehetséget igazoltak

A 21 éves Király Botond 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá pénteken a Vasas FC-vel.
Dudás Gábor 2016. július 15., péntek 16:15
A 21 éves Király Botond 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá pénteken a Vasas FC-vel.
Szerző: Dudás Gábor 2016. július 15., péntek 16:15

Király Botond a hivatalos klubhonlapon nyilatkozott hosszabban Angyalföldre igazolásáról.

- Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a Vasas csapatához kerülhettem, ahol az elmúlt évtizedekben labdarúgó legendák sora játszott. Gyorsan történt minden. Menedzsereim a múlt hét közepén szóltak, hogy lenne lehetőség tesztelésre a Vasasnál. Egy pillanatig sem haboztam és rögtön jöttem. Szerettem volna megmutatni magam. Az elmúlt évet a Rákosmente csapatánál, az NB III-ban töltöttem, ahol csaknem 25 gólt sikerült lőnöm. Azt megelőzően az NB I-es Pápa csapatában játszottam több mint 2 évet. Azért is nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert úgy gondoltam, az NB III után a másodosztály jelenthet majd egy újabb lépcsőfokot, mivel a 12 csapatos NB I-ben már nagyjából kialakultak a keretek, a jobb kvalitású játékosokat értelemszerűen megszerezték a klubok. Nagyon boldog vagyok, hogy a vezetőség és az edzői stáb úgy döntött, hogy alkalmas lehetek arra, hogy segítsem a csapatot. Szeretnék minél előbb bemutatkozni, és minél többet játszani, hasznos tagja lenni ennek a nagyszerű közösségnek. Sok társamat ismertem az utánpótlás-válogatottakból, amelyeket végigjárhattam. Szeretném, ha a csapat minél sikeresebb lehetne a bajnokságban, és azt is, ha ebből én is kivehetném a részem.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója a szerződés aláírását követően elmondta:

- Botondban egy technikás, a labdával igen jó barátságban lévő 'pengés' játékost ismertem meg. Vannak olyan képességek, amiket nem lehet megtanulni, azokkal születni kell. Botinál is észrevehetők ilyen tulajdonságok. Remélem, hogy nálunk sikerül hasznos és eredményes játékossá válnia. A fiatal középpályást az elmúlt években többen ajánlgatták a figyelmembe, mint példál Kenesei Krisztián, aki játékostársa volt Pápán. És még egy érdekes Vasas-vonatkozás: Boti edzője volt Pápán és az RKSK-nál is az egykori kiváló Vasas labdarúgó, Tóth Bálint is, aki szintén jó véleményt alkotott a játékosról. Remélem a Vasas-szurkolóknak sok örömet fog okozni Botond, és szép pályát futhat be nálunk.

Király Botond 1994. október 26-án született, Pápán. A 183 cm magas, 74 kilós játékos eddig 32 alkalommal szerepelt az NB I-ben és 1 gólt szerzett. 2013 tavaszán debütált az első osztályban. A 2015/16-os idényben az RKSK-ban 30 meccsen 23 gólt lőtt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz