Szanyó Károly lett a Vasas új vezetőedzője – hivatalos

Hétfőn a Vasas hivatalos oldalán jelentette be, hogy Szanyó Károly lett a Vasas FC vezetőedzője.
Csakfoci Admin 2018. november 12., hétfő 12:25
Hétfőn a Vasas hivatalos oldalán jelentette be, hogy Szanyó Károly lett a Vasas FC vezetőedzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. november 12., hétfő 12:25

A 45 éves szakemberrel 1+1 éves szerződést kötöttek az angyalföldiek. Az idei szezonban Kis Károly irányította a csapatot vezetőedzőként, akit a múlt héten menesztettek a klubtól. Helyét megbízott edzőként Ferenczi István vette át két mérkőzés erejéig.

Szanyó Károly korábban már irányította csapatot, a 2014/15-ös szezonban vele jutottak fel az NB I-be.

Nagy kihívás és megtiszteltetés, hogy újra a Vasas vezetőedzője lehetek - kezdte Szanyó a vasasfc.hu-nak. -  Jámbor János indított el ezen a pályán, most újra együtt dolgozhatunk, ami azt jelenti, hogy bízik bennem. Remélem, meghálálom a bizalmat. Déjà vu érzésem van, hiszen legutóbb pontosan ugyanilyen helyzetben vettem át a csapat irányítását. Akkor egy sikeres időszak kezdődött a Vasas életében, természetesen azt szeretném, hogy ez most is így legyen.

Szanyó beszélt a legfontosabb feladatokról.

 A legfontosabb egy olyan csapat kialakítása, amely mer futballozni. Ha nem hinnék saját magamban, abban, amit képviselek és a játékosokban, nem vállaltam volna el. Elengedhetetlen a védelem megszilárdítása is, a 28 kapott gól ugyanis nagyon sok. Nem fogom azonban meghazudtolni magam, ahogy mindig, most is a gólra törő, támadófocit fogom preferálni.  Meg kell néznem, hogy önbizalom terén és fizikálisan, hogy áll a csapat. Le fogok ülni a játékossokkal egyénként, hogy minél inkább képbe kerüljek a problémákat illetően. El kell velük hitetni, hogy tudnak nyerni, ehhez megfelelő utasításokat, mankókat is adok nekik, és persze rengeteget fogunk dolgozni.

A vezetőedző elárulta, hogy mi lesz a legfontosabb mondanivalója a játékosoknak. 

Az, hogy ami eddig történt, azt felejtsék el, ne nézegessék a tabellát. Most számunkra egy új bajnokság kezdődik, melynek az első fordulójában a Cegléddel játszunk. Addig 100 százalékosan készen kell állnunk, és ha nagy alázattal és hittel tesszük a dolgunkat, akkor eredményesek leszünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz