Fotó: vasasfc.hu

Megerősítve: Kuttor Attila lett Schindler utódja a Vasasnál - hivatalos

Egy plusz egyéves szerződést kötött a másodosztályú angyalföldi együttes Kuttor Attilával, aki legutóbb az NB I-es Mezőkövesdnél tevékenykedett.
Nyikes Zoltán 2021. június 1., kedd 10:10
Fotó: vasasfc.hu
Egy plusz egyéves szerződést kötött a másodosztályú angyalföldi együttes Kuttor Attilával, aki legutóbb az NB I-es Mezőkövesdnél tevékenykedett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 1., kedd 10:10

Kedd délelőtt a Vasas a hivatalos oldalán jelentette be, amit a csakfoci.hu korábban elsőként jelzett:

Kuttor Attila vette át Schindler Szabolcs helyét a másodosztályban ragadt együttes kispadján.

Az 51 éves szakember korábban évekig dolgozott utánpótlásedzőként, később a Szombathelyi Haladás felnőtt együttesét megbízott vezetőedzőként irányította. Kuttor 2017-től az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC csapatánál vezetőedzőként szerepelt, ahol a 2019/20-as Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, az első osztályú bajnokságban pedig negyedik helyen zárt.

– Nagy Miklós sportigazgatóval már az első beszélgetésekkor kiderült, hogy egyformán gondolkodunk a futballról, a Vasas jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy hová szeretnénk eljutni közösen. Az álláspontjaink megegyeztek, így a döntésnél sem kellett hezitálnunk – kezdte nyilatkozatát a klubhonlapon a Vasas új vezetőedzője. – A Vasas lehetőségei minden tekintetben adottak, így számunkra már csak az a feladat, amit korábbi edzői pályafutásom során is mindig szem előtt tartottam, hogy az adott közösség, amit vezetőedzőként irányítok, folyamatosan fejlődni tudjon. A sikerhez vezető út összetett, sosem lehet kiragadni egyetlen tényezőt. A kulcs inkább maga a fejlődés folyamata, a komplex közös munka, aminek végül az egyik eredménye, ha a klub visszakerül a méltó helyére és fel tud jutni az első osztályba. Bármilyen sportágról, bajnokságról, osztályról beszélünk, megnyerni vagy első kettőben végezni és osztályt lépni nem könnyű feladat, bármilyen háttérrel is rendelkezik egy klub. Fontos, hogy az erényeket vagy éppen a különbségeket elsősorban tudnunk kell realizálni, a célként kezelt feljutást az egy éves munka eredményeként kell kezeljük, számunkra viszont minden esetben kizárólag a következő feladatra kell koncentrálunk és csak a saját csapatunkkal kell foglalkoznunk. 

Nagy Miklós sportigazgató kiemelte, elsősorban a futballról alkotott filozófiája, edzői karaktere és az általa vezetett csapatok játékán felfedezhető stílusjegyek alapján esett a választásuk Kuttor Attilára, akivel 1+1 éves szerződést kötöttek, azzal a céllal, hogy a következő szezonban bátor, szervezett és tudatos futballal kivívják a feljutást az élvonalba.

Olvastad már?
Meglepő döntés Debrecenben: Távozik a legendás Herczeg András
A csakfoci.hu értesülései szerint távozik posztjáról Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, a DVSC korábbi legendás edzője.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz