Kazahsztán és Törökország helyett választotta a Vasast: „Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton”

Több helyre is hívták a Vasas legújabb nyári szerzeményét, de ő az angyalföldieket választotta. A cseh Vít Benes a piros-kékek remek szezonja miatt igazolt Michael Oenning együtteséhez.
Privacsek András 2017. június 25., vasárnap 12:22
Több helyre is hívták a Vasas legújabb nyári szerzeményét, de ő az angyalföldieket választotta. A cseh Vít Benes a piros-kékek remek szezonja miatt igazolt Michael Oenning együtteséhez.
Szerző: Privacsek András 2017. június 25., vasárnap 12:22

A 28 éves Vít Benes hét idényt húzott le a cseh Jablonec csapatában, ahol meghatározó ember volt. Ennyi idő után azonban úgy gondolta, hogy eljött az idő a váltásra.

- Voltak ajánlataim máshonnan, például Kazahsztánból is, de amikor megtudtam, hogy a magyar élvonalban szereplő Vasas érdeklődik irántam, nem sokat gondolkodtam – mondta a védő az idnes.cz-nek. - Magyarország közel van Csehországhoz, ami nem elhanyagolható szempont, Budapest pedig Európa egyik legszebb városa. Nem mellékesen a csapat tavaly bronzérmes volt, indulhat az Európa Ligában, ami számomra rendkívül vonzó volt. Ugyancsak pozitívum, hogy Michael Oenning személyében a Vasasnak egy olyan edzője van, aki korábban a Bundesligában is dolgozott. Sokan beszélnek angolul, így kommunikációs problémák sem lesznek. A magyar nehéz nyelv, de idővel szeretném megtanulni.

Benes beszélt az NB I-ről is.

- Magyarország válogatottja tavaly a nyolcaddöntőig jutott az Eb-n, így a színvonallal biztosan nem lesz gond. A budapesti klubok dominálnak, örülök, hogy a Vasas is köztük van.

Címkék: #Vasas #Vít Benes
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz