A Vasas végül edzőt vett Bene helyett - napokig tartott az alku

Angyalföldön megtalálták Bene Ferenc utódját: kedden a Békéscsabáról kivásárolt Schindler Szabolcs vette át a szakmai munka irányítását. Nem volt egyszerű és olcsó sem az új vezetőedző megszerzése.
Dudás Gábor 2020. szeptember 8., kedd 20:30
Angyalföldön megtalálták Bene Ferenc utódját: kedden a Békéscsabáról kivásárolt Schindler Szabolcs vette át a szakmai munka irányítását. Nem volt egyszerű és olcsó sem az új vezetőedző megszerzése.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 8., kedd 20:30

Mint ismeretes, a Merkantil Bank NB II 6. fordulójában, a Budaörstől elszenvedett vereséget követően mentette fel pozíciójából Bene Ferenc vezetőedzőt a Vasas FC. A korábbi tréner feladatait átmenetileg a csapatunk másodedzője, Tóth András vette át,

kedden viszont eldőlt, hogy az eddig a másodosztály egyetlen veretlen csapatát, a Békéscsabát irányító Schindler Szabolcs lesz az új vezetőedző, munkáját pedig Tóth segíti majd másodedzőként.

- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a Vasas FC vezetőedzője. A döntésemben nem csupán a Vasas iránti szeretetem, de az is szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató mindvégig kitartott a szerződtetésem mellett, ez a bizalom pedig rendkívül fontos. Szinte mindent ebben a klubban tanultam, itt nőttem fel. Vasas-kötődésű, legendás edzőim voltak, így szeretném visszaadni azt az őszinte futballt, amit akkor képviseltek, ez nagyon fontos számomra. A múlttal nem fogok foglalkozni, számomra a jelen és a jövő a legfontosabb, erre fogunk fókuszálni. Ez a csapat nagyon sok mindenen tud változtatni, azonban mindezért szerényen és alázatosan kell dolgozni. Jó futballistáink vannak, de önmagában ez nem elég, csapatként kell jól funkcionálnunk. Van egy munkamorálom, amiben hiszek, engem mindig a célok motiválnak - mondta az új szakvezető a klubhonlapon.

A Vasas Schindler megszerzésével edzőfronton is szintet lépett. Az angyalföldiek eddig sem spóroltak, amikor mindenkire ráígérve, NB I-es klubok elől igazolták le télen az élvonalbeli góllövőlistát vezető Feczesin Róbertet Újpestről, majd nyáron az NB I-es gólkirály Radó Andrást Zalaegerszegről. De akkor is látszódott "a pénz nem számít" elv, amikor a külföldről hazatérő Vernes Richárd, illetve Jova Levente, vagy épp a ferencvárosi Silye Erik Angyalföldre került.

Most pedig komoly pénzért váltottak vezetőedzőt, a menesztett Bene Ferenc helyére Schindlert kinevezve.

A csakfoci.hu információi szerint egyrészt Benének komoly bánatpénzt kellett fizetni az idő előtti szerződésbontásért, de Schindler érkezése még ennél is többe került. Hogy mennyire jelentős összegről van szó, arról az is árulkodik, hogy a Vasas kisebbségi tulajdonosa, illetve sportigazgatója, Nagy Miklós nagyjából egy héten át próbálta lealkudni a Békéscsaba által Schindlerért kért meglehetősen borsos vételárat.

Úgy tudjuk, a piros-kékek klubvezetője még hétfőn is órákon át egyeztetett a Viharsarokban - a jelek szerint sikerrel.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Tovább az összes átigazoláshoz