Újra az NB I-ben dolgozhat a korábbi Bundesliga-edző: „Az biztos, hogy jól jár vele a csapata”

A következő idényt szerényebb költségvetéssel kezdheti meg a magyar csapat, ahol közös megegyezéssel szerződést bontottak a vezetőedzővel. A 45 éves tréner biztos benne, hogy egyszer együtt fog dolgozni Michael Oenninggel.
Nyikes Zoltán 2020. május 19., kedd 14:35
A következő idényt szerényebb költségvetéssel kezdheti meg a magyar csapat, ahol közös megegyezéssel szerződést bontottak a vezetőedzővel. A 45 éves tréner biztos benne, hogy egyszer együtt fog dolgozni Michael Oenninggel.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 19., kedd 14:35

Honlapunk információi szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére a Siófok a következő szezontól is tudja vállalni az NB II-es szereplést. Mint ismert, korábban 70 százalékkal csökkentették a játékosok bérét, ráadásul június 30-ával szerződést bontanak a keret tagjaival. Úgy tudjuk, az új idénytől egy szerényebb költségvetéssel indul majd neki a csapat a másodosztálynak, így bizonytalan a jövője Gál Istvánnak, a csapat vezetőedzőjének is.

- Közös megegyezéssel szerződést bontottunk, ami azt jelenti, hogy egyelőre június 30-ig vagyok még a Siófok vezetőedzője – kezdte Gál a csakfoci.hu-nak.

Ezt követően mi lesz a sorsod?

- Egyelőre még nem tudom. Az biztos, hogy a Siófok NB II-es lesz, ezért nem zárom ki, hogy maradok, de azt sem tagadom, hogy vannak megkereséseim máshonnan.

Úgy tudjuk, hogy Michael Oenning újra az NB I-ben lehet edző, ebben az esetben pedig téged kérhet fel pályaedzőnek…

- Tény, hogy jó a viszonyom Oenninggel, de az ő nevében nem nyilatkozhatom.

De a sajátodéban igen…

- Oenninggel barátok vagyunk, akkor ismerkedtünk meg, amikor 13 évig Németországban dolgoztam. Szakmailag nagyon megértjük egymást, ezért már többször felmerült, hogy közösen vállalnánk munkát. Hívott Magdeburgba és legutóbb Görögországba is, de nem akartam félbehagyni az itthoni munkámat, ezért nem tartottam vele. Az sem titok, hogy jól érezte magát a Vasasnál, valamennyire megtanulta a nyelvünket is és amennyiben újra lenne lehetősége, örömmel jönne Magyarországra.

Ezek szerint szívesen dolgoznál vele?

- Természetesen. Biztos vagyok benne, hogy fogunk is együtt dolgozni, de hogy hol és mikor, azt most még nem tudom megmondani. Oenning egy kiváló szakember, öt Bundesliga-csapatnál dolgozott, ilyen edző rajta kívül még nem volt az NB I-ben. A hazai mezőnyből Michael Boris felkészültségét tudnám az övéhez hasonlítani, aki látványos és eredményes focit játszik az MTK-val. Ha Oenning újra Magyarországon vállalna munkát, az biztos, hogy jól fog vele járni a csapata.

A korábban a Vasasnál két és fél évet eltöltő Oenning jelenleg a görög élvonalbeli Arisz vezetőedzője, a magyar válogatott balhátvédet, Korhut Mihályt is foglalkoztató csapat pedig már biztosan indulni fog az Európa Liga-selejtezőben a szezon végén, miután a Panathinaikoszt kizárták a nemzetközi porondról. A görög első osztály a klubok hétfői döntésének értelmében június első hétvégéjén indulhat újra, az Arisz az ötödik helyről várja a felsőházi rájátszás folytatását.

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz