Véber reagált a játékosai durva szidalmazása után: "Bármilyen retorziót elfogadok az MLSZ és a klub részéről is"

Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője megbánta, hogy nyomdafestéket nem tűrően beszélt a pálya széléről játékosaival. Klubja írásban figyelmeztette.
Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 18:46
Az Újpest U19-es csapatának vezetőedzője megbánta, hogy nyomdafestéket nem tűrően beszélt a pálya széléről játékosaival. Klubja írásban figyelmeztette.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 11., kedd 18:46

Mint ismeretes, az október 1-jén lejátszott Újpest–MTK U19-es mérkőzésen a hazaiak vezetőedzője, Véber György a klub megfogalmazása szerint is "kritikán aluli hangot ütött meg a pálya szélén, szidalmazva a csapat játékosait, ezzel megsértve a klub etikai kódexét".

Az Újpest FC emiatt - az MLSZ már bejelentett eljárásától függetlenül - belső vizsgálatot indított a tréner ellen, majd a klubvezetés - bár az Újpest közleménye szerint Véber "érdemei mind játékosként, mind edzőként elvitathatlanok, szakmai tudása és klubhűsége megkérdőjelezhetetlen" -

úgy döntött, hogy a vezetőedzőt írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Megszólalt aztán Véber is, aki az alábbiakat nyilatkozta az ügy kapcsán.

- Aki ismer, az tudja, együtt élek a mérkőzéssel, ha tehetném, felfutnék a pályára igazgatni a játékosokat. Mivel ezt nem tehetem meg próbálom őket a pálya széléről instruálni.

Ezen a meccsen valahogy semmi nem úgy alakult, ahogy kellett volna, lélektelen futballt játszottunk és sajnos felültem az ellenfél fricskáinak is, így félrevonultam kidühöngeni magam. Őszintén sajnálom, hogy ennyire elragadott a hév, ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt.

Szeretném, ha ez nem befolyásolná a csapat sorsát, remek srácok, akik szeretnek futballozni és remek eredményeket értek el eddig. Természetesen bármilyen retorziót elfogadok az MLSZ és a klub részéről is, vállalom a következményeket. A szívem továbbra is az Újpesté! - fogalmazott a korábbi közönségkedvenc a klubhonlap szerint.

Olvastad már?
Vidi: Megvan Zivzivadze büntetése az Újpest-mezes botrány miatt
A grúz Budu Zivzivadze kikerült az első csapat keretéből Fehérváron.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz