Újpesten gondolkodni tanítják a fiatalokat

Az Újpest utánpótlás igazgatója egyre több tehetséges játékost szeretne kinevelni a lila-fehéreknél, és ehhez a klub mindent megad. Víg Péter szerint az utánpótlás-nevelés komoly sikert ért el Újpesten az elmúlt időszakban.
Csakfoci Admin 2018. január 6., szombat 12:25
Az Újpest utánpótlás igazgatója egyre több tehetséges játékost szeretne kinevelni a lila-fehéreknél, és ehhez a klub mindent megad. Víg Péter szerint az utánpótlás-nevelés komoly sikert ért el Újpesten az elmúlt időszakban.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. január 6., szombat 12:25

Az NB I-ben ötödik helyen telelő Újpestnél nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, és minden adott, hogy a tehetséges játékosok fokozatosan fejlődjenek.

Azoknak a fiataloknak, akikben a professzionális futballhoz elegendő képesség lakozik, minden segítség a rendelkezésünkre áll a fejlődésükhöz. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki megtalálja a célját és a futball helyét az életében, így mi az egyén fejlődését és a képzését tartjuk a legfontosabbnak – kezdte az utánpótlás igazgató, Víg Péter az ujpestfc.hu-nak. – Hatalmas segítség a klubvezetőink gondolkodásmódja és anyagi áldozatvállalása is. Sok fiatalnak óriási segítség, hogy nálunk továbbra is mindenki tagdíjfizetés nélkül focizhat, valamint, minden felszerelést és külföldi tornán való részvételt térítésmentesen kapnak a klubtól.

Víg Péter vezetésével a szakmai stábnak célja, hogy versenyképes játékosokat neveljenek, ezzel együtt ismerniük kell a labdarúgóik erősségeit és gyengeségeit. Azonban fiatalkorban adódhatnak problémák, amiket megpróbálnak közösen megoldani.

Meggyőződésem, hogy elsősorban gondolkodásmódban és rossz reakciók beidegződésének tekintetében van a legnagyobb probléma ilyen korban, így erre nagy hangsúlyt fektettünk. Nálunk folyamatosan nagy figyelmet kap a gyerekek gondolkodásának helyes irányba terelése, és a viselkedésükben egy profi futballkultúra kialakítása.

A mai fiataloknak egy sokkal pozitívabb és alkotóbb közegben kell nevelődniük.

Víg elmondása szerint az elmúlt évben sikerült pár dolgot megvalósítani a klubnál: fiatalok gondolkodását és személyiségfejlődését elősegítő program létrejött, és a rehabilitáció és prevenció területén is előrelépést ért el a csapat. Mindemellett még akadnak újabb célok is.

A fizikai felkészítés területén is állandó fejlődésre törekszünk. Ennek érdekében egy komoly együttműködés kialakításán dolgozunk a Testnevelési Egyetemmel, ami reméljük, mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél pontosabb adataink legyenek az egyénekről, ezért jó érzéssel töltene el minket ez a koalíció, hiszen ma már elképzelhetetlen a sport a tudomány jelenléte nélkül.

Remélhetőleg tavasszal megkezdődik infrastruktúránk fejlesztése is. A klub vezetése mindent megtesz azért, hogy biztosítsa az infrastrukturális feltételeket ehhez a nagyon gyors növekedéshez és fejlődéshez.

A sikerek sem maradtak el, amiről elismerően nyilatkozott az 52 éves szakember.

Komoly siker volt, hogy rögtön az első teljes csapatlétszámú évünkben a felső korosztályok feljutottak a másodosztályba, ami megfelelő szintű versenyeztetést biztosít, továbbá nagy hagyományokkal rendelkező, hosszú évek óta komoly utánpótlásneveléssel foglalkozó klubok szintjére kerültünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz