Újpest: újabb fejlemény a címer ügyben - 300 ezres bírság

Az Újpesti Torna Egylet szerint a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat címer ügyben. Az FC-nek 300 ezer forintot kell fizetnie.
Mokány Lajos 2018. január 24., szerda 9:21
Az Újpesti Torna Egylet szerint a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat címer ügyben. Az FC-nek 300 ezer forintot kell fizetnie.
Szerző: Mokány Lajos 2018. január 24., szerda 9:21

A lila-fehér klub a Facebook-oldalán adott jelentést az újabb fejleményekről, íme:

A MAI NAPON A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA IS AZ UTE-NAK ADOTT IGAZAT!

Mint arról korábban beszámoltunk, másodfokon jogerősen az UTE személyiségi jogi pert nyert címer ügyben az Újpest FC ellen. A futball kft. mindez idáig semmit nem tett a jogszerű állapot helyreállításáért. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az UTE a bírósági határozat kézhez vételét követően megteszi a szükséges lépéseket a jogszerű állapot helyreállítása érdekében és szükség szerint végrehajtást kezdeményez.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy a személyiségi jogi perrel párhuzamosan a törvényességi felügyeleti eljárást is elindítottuk. A mai napon a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az UTE-nak és a szurkolóknak adott igazat amikor kimondta:

azzal hogy ..." a társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100.000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak."

az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a szurkolók elsöprő többsége, Újpest köztiszteletben álló személyiségei, díszpolgárai, az anyaegyesület (UTE), a Fővárosi Bíróság Cégbírósága, a Fővárosi Ítélőtábla (jogerősen) ugyanúgy ítéli meg a címer kérdést.

Mindezekre figyelemmel kérjük az Újpest FC-t és Roderick Duchatelet Urat, hogy az újpesti közösség számára is megnyugtató módon, valamint a bírósági döntéseknek megfelelően állítsa vissza a tradicionális címerét csapatunknak.

Újpest Torna Egylet

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz