Újpest: újabb fejlemény a címer ügyben - 300 ezres bírság

Az Újpesti Torna Egylet szerint a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat címer ügyben. Az FC-nek 300 ezer forintot kell fizetnie.
Mokány Lajos 2018. január 24., szerda 9:21
Az Újpesti Torna Egylet szerint a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az anyaegyesületnek adott igazat címer ügyben. Az FC-nek 300 ezer forintot kell fizetnie.
Szerző: Mokány Lajos 2018. január 24., szerda 9:21

A lila-fehér klub a Facebook-oldalán adott jelentést az újabb fejleményekről, íme:

A MAI NAPON A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA IS AZ UTE-NAK ADOTT IGAZAT!

Mint arról korábban beszámoltunk, másodfokon jogerősen az UTE személyiségi jogi pert nyert címer ügyben az Újpest FC ellen. A futball kft. mindez idáig semmit nem tett a jogszerű állapot helyreállításáért. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az UTE a bírósági határozat kézhez vételét követően megteszi a szükséges lépéseket a jogszerű állapot helyreállítása érdekében és szükség szerint végrehajtást kezdeményez.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy a személyiségi jogi perrel párhuzamosan a törvényességi felügyeleti eljárást is elindítottuk. A mai napon a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az UTE-nak és a szurkolóknak adott igazat amikor kimondta:

azzal hogy ..." a társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100.000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak."

az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a szurkolók elsöprő többsége, Újpest köztiszteletben álló személyiségei, díszpolgárai, az anyaegyesület (UTE), a Fővárosi Bíróság Cégbírósága, a Fővárosi Ítélőtábla (jogerősen) ugyanúgy ítéli meg a címer kérdést.

Mindezekre figyelemmel kérjük az Újpest FC-t és Roderick Duchatelet Urat, hogy az újpesti közösség számára is megnyugtató módon, valamint a bírósági döntéseknek megfelelően állítsa vissza a tradicionális címerét csapatunknak.

Újpest Torna Egylet

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz