Újpest: Nem akármilyen meglepetésben volt része 44 év után a klub legendájának

Horváth József nem szokványos „ajándékot” kapott 70. születésnapjára.
Privacsek András 2019. május 22., szerda 22:25
Horváth József nem szokványos „ajándékot” kapott 70. születésnapjára.
Szerző: Privacsek András 2019. május 22., szerda 22:25

Május 21-én volt 70 éves a korábbi hétszeres magyar bajnok, Horváth József. Az egykori újpesti klasszis az év legjobb játékosa díjat is elnyerte 1974-ben, jelenleg az Egyesült Államokban éli mindennapjait és most is csak látogatóba érkezett haza – írja az ujpestfc.hu.

Számára tragikus nap volt 1975. augusztus 6-a, mert ekkor egy Honvéd elleni mérkőzésen egy szerencsétlen összecsapás után, amely a labdára irányult közte és a kispestiek csatára, Kozma Mihály között, utóbbi nem tudta folytatni a találkozót, és később kiderült, hogy szalagszakadást szenvedett.

Bűnbaknak kiáltották ki Horváthot, a korabeli újságok hasábjain az volt látható, hogy fűnyíróval kaszálja el Kozma lábát. Fél évre eltiltották és gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítették a további itthoni pályafutását. Disszidált, előbb Svájcba majd az USA-ba került, ahol tovább építhette aktív karrierjét, közben pedig lelke mélyén élénk sebként ott volt az okozott sérülés és az a tudat, hogy vajon Kozma neheztel-e rá.

Az Újpest 44 év után megszervezte a nagy találkozót. Horváth születésnapi köszöntőjére meghívták Kozmát is, hogy elmondhassa korabeli ifjúsági válogatott csapattársának, hogy lelkében nincs harag, ma is barátjaként tekint rá. A hatás nem maradt el, a pillanatról a fenti kép mindent elárul…

A két futballóriás ezután, mintha nem is telt volna el egy szűk fél évszázad az utolsó találkozás óta, régi sztorikat felelevenítve, sokszor egymást ugratva beszélgetett egymással.

A kis összejövetel után, a búcsúzkodást követően, mindketten elmondták, hogy nagy nap volt ez nekik, és rendkívül hálásak a sorsnak, hogy ezt sikerült tető alá hozni.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Posztobányi Patrik
Posztobányi Patrik meghosszabbította szerződését a Puskás Akadémia csapatánál, a saját nevelésű középpályás 2026 nyaráig írt alá. A 20 éves játékos korábban Csákváron és Zalaegerszegen is szerepelt.
Légiósok
Dénes Adrián
Dénes Adrián, a Fiorentina U-19-es csapatának 2004-es születésű jobbszélsője kölcsönben, az olasz harmadosztályú Cesena együttesében folytatja pályafutását - írja a corriereromagna.it.
Újpest
Dzenan Burekovic
Ahogyan azt a csakfoci.hu előre jelezte: Burekovic elhagyja a lilákat, a hátvéd a szerb első osztályban szereplő Spartak Subotica játékosa lesz kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz